Latsia-nál találtam ezt az epres cheescake fagyit. Kicsit változtattam a receptjén, ami otthon volt készleten ugye. Nagyon finom! Köszönjük az ötletet! :)
Az eredeti receptért klikk IDE.
Hozzávalók:
1 doboz natúr krémsajt (lidls változat)
10 dkg barna cukor (aldis)
1 ek citromlé (lidls)
1 tk vaníliakivonat (culinaris)
30 dkg eper pürésítve (piaci)
2 dl tejszín (habbá verhető)
3-4 db chocolate chip cookie (lidls)
A keksz és a tejszín kivételével mindent összeturmixoltam, kóstolgattam - én nem tettem bele több cukrot. Habbá vertem a tejszínt, beleforgattam az epres cuccba, majd az egészet beleöntöttem egy jól zárható edénybe. A mélyhűtőbe tettem. Kb. 3x átturmixoltam, óránként és mielőtt még megdermedt volna beletördeltem a kekszeket és egy kanállal elkevertem. Jó epres lett és krémes-kekszes. :)
/off: Gianni szalvétája még jól viseli itt a fotózásokat...viszont remélhetőleg fogunk kapni (Erinacea és én egy autogrammos változatot is. :)) - menőzni fogunk :)/
8 megjegyzés:
akkor nem megyek hozzátok macskának. ha még a fagyit sem ő nyalhatja be éccaka....
receptet megragadom. és átköltöm mangóra, épp az rostokol fagyira várakozva.
Marha jól néz ki, én is betoltam volna éjjel, az fix! Az autogrammos Gianni-szalvétát meg tegnap sírtuk ki a facebookon, már ezért megéri a közösségi oldal tagjának lenni. Agyalok is, mit fotózzak majd a kegytárgyon!
Nagyon cuki az a kis ostya:)
óóó, nagy a baj, erre én is tuti rájárnék :)) Bizony ezt ki kell próbálni, főleg amíg még eper van! Kiderült ki járt rá?? :)))))
4Gyerek: nem járnál jól. :D Sztm tejérzékeny...Mangóval is nagyon jó lehet! :)
Erinacea: előbb kapjuk meg. :)
Kati: Erinaceától kaptam. Finom! :)
Panna: hát Benceee:) (én most majd banánból akarom megcsinálni)
Fantasztikus, nagyon finom lehet
Én is el tudnám képzelni, hogy rájárjak, akár éjjel is!:))
Szuperül néz ki, ki kell próbálnom!!!
Bianka: köszi :)
Marika: remélem ízleni fog. Lehet krémesebbé is csinálni, de mivel nekem nyeresen nagyon ízlett, nem változtattam jobban rajta. :)
Megjegyzés küldése