A spárga meg Bence, a spárga meg én...és most nem kötözködünk. :) Egyszer ettem - lehet nem is spárga volt -, húderossz volt. Bence is evett egyszer, ő sem lelkesedett, fás volt, így mikor hazahoztam egy köteg zölds párgát közölte, hogy a zöld spárgát nem szereti. Ajjaj. Ancsi barátnőm közölte, hogy menekülni fogok a budiból, jó kilátások. :D Medvehagyma után spárgaszezon...egészséges, muszáj megenni.
Keresgéltem a neten és Max receptje tetszett meg a legjobban, apró változtatásokkal persze.
Most mit mondjak?! Ez olyan jó lett, hogy mind a ketten 2x szedtünk, így semmi nem maradt vacsorára belőle. :) A zöld spárga és mi...jóbarátok.
Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga
5 dkg füstölt szalonna (helyett bacon),
1 újhagyma
1/2 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma
10 dkg fekete erdei füstölt sonka csíkok (Lidl)
1/2 dl száraz fehérbor (Irsai Olivér)
2,5 dl főzőtejszín
kakukkfű, só, bors
5 dkg füstölt szalonna (helyett bacon),
1 újhagyma
1/2 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma
10 dkg fekete erdei füstölt sonka csíkok (Lidl)
1/2 dl száraz fehérbor (Irsai Olivér)
2,5 dl főzőtejszín
kakukkfű, só, bors
Köret: teljes kiörlésű főtt tészta
Mi is megpucoltuk a zöld spárgát, biztos, ami biztos. A végét levágjuk és kidobjuk (ahol törik onnantól már nem fás). A csúcsát pedig eltesszük és a legvégén felhasználjuk. A megmaradt spárgát felvágjuk kis darabokra így:
Mi is megpucoltuk a zöld spárgát, biztos, ami biztos. A végét levágjuk és kidobjuk (ahol törik onnantól már nem fás). A csúcsát pedig eltesszük és a legvégén felhasználjuk. A megmaradt spárgát felvágjuk kis darabokra így:
Egy kis olíva olajon a bacont és a hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott fekete erdei sonkát és tovább pirítjuk. Felöntjük a borral, forraljuk egy keveset majd beleöntjük a spárgát. Lefedve pár percig főzzük, és felöntjük a tejszínnel. Fűszerezzük ízlés szerint és még pár percig forraljuk. Végül beletesszük a spárgacsúcsokat és még pár percig rotyogtatjuk.
Közben elkészítettük már a tésztát is. Összekeverve ettük, persze sajttal megszórva.
Ne feledkezzetek meg a játékunkról!!! Bővebben róla ITT olvashattok!!!
11 megjegyzés:
Azta ez nagyon guszta lett! :D
Maryenne: köszi! :) nagyon szeretem az ilyen típusú ételeket!!! És nagyon féltem a spárgától, de szerencsére mindkettőnknek nagyon ízlett. :)
hű, de rég nem ettünk spárgát :D. azaz tavaly. eddig először. de nem utoljára. gyerekeim már követelik.
na, meg igazad van, egészséges.
Imádom a spárgát, főleg ha zöld. Nagyon guszta
Annyira nagyon jól néz ki, hogy csorog a nyálam érte! Muszáj spárgát szereznem! :))
nagyon jól néz ki!
mondd, mire ügyeljek, ha vennék?
Ennek úgy neki tudnék ülni. Nem sok maradna.
4Gyerek: épp mondtam a 3Gyerekes tesómnak, hogy ilyet készítettem és mondta ő is, hogy csinál nekik! :) /sztm ők még nem is ettek/
Bianka: köszönöm! :)
Egycsipet: nekem is muszáj lesz még beszerezni! :) Nagyon megtetszett az íze!
Kinga: nem igazán értek a spárgákhoz. Zöldet vettem, zacskóba van állítva, na ott ne legyen penészes és frissnek tűnjön. Azt írják, hogy a zöldet nem kell megpucolni, mi a biztonság kedvéért, ahogy Max is a krumplipucolóval meghámoztuk. :)
Foodafok: üdv :) Itt se maradt semmi. Talán 4 személyes adag lehetett ez, befaltuk. :))
Én is megcsináltam! Megérte! A zöld spárgának egyébként egy kicsit intenzívebb az íze, ezért szeretem én a fehér helyett használni, meg jobban is mutat a fehér tésztával.
jelentem, nem is olyan rossz a spárga. Talán elmúlik az a rossz emlék, ami kb. 8-10 éve kering bennem... :) úgyh ezt is elteszem az elkészítendők listájára :)
Kinga: sztm ez ízleni fog! :)
Megjegyzés küldése