2011. május 5., csütörtök

Rakott krumpli

Kedvencem. :) 3 napja ezt eszem. Kollegák is szagolják bőszen. :D Kis adagot nem tudok belőle csinálni, Bence nem szereti (!!!), így enyém az összes!!! :) Persze azt mondta, azért majd megkóstolja, de egy halom kifogást kitalált már és húzza a dolgot...és már nem sok krumpli van. Sztm egy villával a kezemben, berregve berepülőzök majd a szájába egy kis adagot...hátha telibe köp. ;) Pedig sztm ez egy tök jó kaja. :)

De hogy lehet ezt ananászos tortának nézni? :) A fotósátorba betettem, hogy majd fotózok. Közben hazajött Bence és szemüveg nélkül nagyon lelkesen odarobogott, hogy "ananásztortaaaaa?" Öööö, nem. :) Most akkor kellene csinálnom ananásztortát? (milyen az?! kolbászos? :D)


Gondolom mindenki hasonlóképpen készíti, szóval újat nem mondok, de hátha az egyik nővérem innen lesi ki majd a receptet. :)

kb 1 kg krumpli - héjában megfőzve, majd megpucolva, felszeletelve
8-10 főtt tojás megpucolva, felszeletelve (nincs tojásszeletelőőőnk!!!)
1 rúd kolbász felszeletelve

zsemlemorzsa
vaj
reszelt sajt

Egy hőálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával beszórjuk. Krumpli - tojás - kolbász - só - sok tejföl - krumpli - tojás - kolbász - só - sok tejföl - itt megzavart Bence így itt kimaradt egy réteg krumpli.
Tetejére reszelt sajt került.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
(volt már hogy hagymát is tettem a rétegek közé)

13 megjegyzés:

Anazar írta...

Remek rakás!!

Mary írta...

Gusztusos nagyon! :)

4Gyerek írta...

húsvét után mindig szokott lenni nálunk. idén kihagytam, s ha már Bence nem szereti, nehogymár kiberregje, inkább add a postagalambnak, küldd hozzám.

Beastie írta...

Masszív! De hol a bacon ? Az még finom, amikor megszárad második nap a sült tojás széle, ilyen ropogósra :)

Praliné Zsuzsi írta...

Hmmm, én extrasok tojással kérem! Mi úgy szoktuk, hogy egy jó nagy fej hagymát megdinsztelünk, és azon megrottyantjuk a tejfölt, ez megy rá.

Ami írta...

Tökéletes! Az egyik kedvenc kajám :)

Kati írta...

Én is nagyon szeretem.Tényleg olyan mint egy torta.

Gesztenye receptjei írta...

Emőke!
Nagyon hívogatóan néz ki.

(Off: szerinted a 40x40-es fotósátor elég, vagy 50x50 es jobb?)

Emoke írta...

Jesszus mennyien írtatok egy tök egyszerű kajához! :D Ilyeneket fogok gyártani akkor. :D

Anazar: :) ahha szép kupac :D

Maryenne: köszi! :)

4Gyerek: már csak kb fél adag van, elég? Tesóm is lelkesedett, hogy kér, csak mikor közöltem, hogy 7.10-kor a kapu előtt leszek, már kevésbé, így nem kért. :(

Beastie: most kolbászra gyúrtam ;) Negyedik nap milyen lehet?! Hagyjak holnapra, vagy egyem meg a fél adagot vacsira?!

Erinacea: ez de jóóó ötlet. Csak nem akartam már több edényt bekoszolni. ;)) Na meg ugye nem volt otthon a hagymafelelős. :D

Ami: köszi! :D

Kati: megnéztem én is az ajtóból utána, szemüveg nélkül lehet én is benéztem volna. :D

Gesztenye: köszi!
Hát figyu, sztm a nagyobb sátor jobb. Kérdés mekkora helyed van. :) A szennyestartónak most hirtelen nem tudom a méreteit, de szerintem csak 40 cm széles. :

Bianka írta...

Imádom enni, de utálom készíteni :)

Szemi írta...

Nahát, milyen guszta! Az enyém tálaláskor általában szétcsúszik, mert jóó szaftosan szeretjük. :))

Citromhab írta...

Azt mondd meg, rakott krumplit, hogy lehet ilyen szabályosan felvágni, anélkül, hogy szétcsúszna?:-))

Emoke írta...

:)) hát úgy, hogy ez a 2. napon készült, lehűtve és késsel felvágva. :D (vagy a 3. próbálkozásra sikerült ilyen szeletet kiszednem :D:D)