A múltkor elkészített erdei gyümölcsös pite megmaradt 2 kis gombóc tésztájából készült ez az almás. A töltelék Citromhabtól származik. Igen jó megoldás ez a habosítás. :)
Tészta: (2 pitéhez elegendő!!)
50 dkg liszt
25 dkg szobahőmérsékletű margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó sütőpor
3 tojás
1 tojás a lekenéshez
Töltelék:
30 g vaj vagy margarin
1500 g alma
100 g cukor
1/2 csomag vaníliás pudingpor
3 tojás fehérje
A keverőgépbe beletesszük a lisztet, margarint és a dagasztó fejjel hagyjuk dolgozni a gépet. Amikor már elmorzsolódott a margarin, beleszórjuk a többi hozzávalót (porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, tojások). Pár perc múlva szépen összeáll a tészta. Kivesszük, lisztezett munkalapon kicsit átgyúrjuk, lemérjük, 4 részre osztjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük. 250g/1 buci. Pár órát állni hagyjuk.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük. A vajon a cukorral félpuhára pároljuk.A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük és picit besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük és óvatosan beleforgatjuk az almát.
A piterformát kizsírozzuk/vajazzuk, lisztezzük. Az egyik bucit kinyújtjuk és szépen belehelyezzük a formába. Szélére is jusson. A kihűlt tölteléket beleöntjük, szépen eloszlatjuk a tésztán, majd a tetejére ráreszeljük a korábban pár órát mélyhűtőben tárolt másik tésztát. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
És kaptunk díjat Pannától és Barbitól!!!! Ez mindig olyan jó érzés! :) Köszönjük szépen!!! :)
Egy embernek szeretném továbbküldeni!! Az ANCSINAK!! :))) Új konyha, új gasztroblog. A ninják is tudnak macaront sütni, nála már látható pár kép a közös macarontanfolyamunkról. :)
9 megjegyzés:
Ugye?:-))
Csodaszép lett!!
hát ez is az ezer éve nem ettem kategória. s most eszembe is juttattad, jól meg is kívántam.
de ma én is sütöttem, minimum kétezer éve nem ettem (megkockáztatom, hogy utoljára lánykoromban). na majd holnap fotó (remélem), s akkor irány a webposta.
Citromhab: még időm se volt beírni hozzád, hogy elkészült, olyan gyors voltál. :) Tényleg tuti!! :) Még Bencének is ízlett! :)
Maryenne: köszi!! :)
4Gyerek: várom a képet!:D Itt a véghajrában...
Nagyon szép lett, biztos finom is, ami almás csak finom lehet.
na csak nem gasztroblogom van :D nem akartam gasztroblogot, de akkor jó ok rendicsek :D
Nagyon guszta
Összefut a nyál a számban.. most már nekem is kell egy igazi pite forma :))
nagyon guszta!
Megjegyzés küldése