2011. május 5., csütörtök

JÁTÉK, JÁTÉK, JÁTÉK

"Nem is emlékszem mikor ettem utoljára....."



Határidő: május 21.

Mindenki tudja, hogy én vagyok a szülinapos
Remek a hangulatom –tom –tom –torotom-tom
Ma van a szülinapom –pom-pom-porpom-pom

Nos, mivel május 21-én fiatalodok egy évet, így pár hónapig öregebb leszek, mint Bence, úgy gondoltam talán megérett a blogunk egy kis játékra.  Úgy láttam mindenki nagyon szeret játszani ezért az ajándékokért cserébe kaptok kis feladatot is. 

3 kategória = 3 nyertes  -  1. kategória: előétel; 2. kategőria: főétel; 3. kategória: desszert

Aki mindháromban indul, nagyobb az esélye természetesen. De kategóriánként csak 1 x nevezhet.

Tehát a feladat:
pl xy: "nem is emlékszem mikor ettem utoljára...császármorzsát" - így xy készít császármorzsát, elfogyasztása közben emleget, hogy dejóóó tényleg rég ettem... :) /én meg csuklok majd megállás nélkül/ xy nem ír a fotóra semmit, nem tesz mellé zoknibábot, pufi sünit, szusit, csírát, 1,5%-os tejet, jägert, guinnesst...stb. ne tudja senki ki készítette, csak mi, a Bence meg én.Szóval erre próbáljatok figyelni. :)

Elküldi nekem a fotót és az étel nevét mailben ide: szaboemokee@gmail.com (igen 2 db e, nem elírás, egy másik énem beelőzött).
A tárgyba beírja, "játék" (túl sok e-mailt fogadok egy nap, nem bírom kézben tartani, de másik mailcímet nem szeretnék létrehozni)


Nem szeretnék profi fotókat, ahogy tudásotoktól és a géptől telik. 
Nem szeretném, ha a 2 évvel korábbi képet halászná elő az illető a blogjából és azt küldené el...
Nem szeretném, ha egymás közt megbeszélnétek ki-mit küldött...
  
Ahogy érkeznek a fotók, teszem fel facebookra és valahogy majd megpróbálom ide is (valszeg összegyűjtve és majd kategóriánként). Tehát aki még nem like-olta az oldalunkat tegye meg...ITT.

Amint felkerült az összes kép...állítsatok sorrendet, a képek és nevek láttán, ki-mit enne meg szívesen, vagy ugye a sajátján kívül mi az amit meglát és eszébe jut, hogy azt is rég ettem. Sajátra nem lehet szavazni, ellenőrzöm.
pl.
1. kategória: tárkonyos csirkeraguleves
2. kategória: marhapörkölt
3. kategória császármorzsa

Kategóriánként amelyik ételre több szavazat érkezik, az nyer. (nem ér álneveket használni, azt is ellenőrzöm, szigor van :D)

NEM like-olós verseny!! Azt utálom. Aki beküld fotót az játszhat és állíthat sorrendet. Minél többen játszunk annál jobb, ezért lehet szólni másoknak is, blogba kitenni, megosztani . Tényleg örülnék, ha sok fotót kapnék. Végülis mindenki süt-főz, nem?! És bőven van idő. /de a képeket persze lehet like-olni azért/

Tehát miután lezártam a fotóbeküldést (itt lehet lesz némi időpont csúszás, mert 21-én este megyünk a Plitvicei-tavakhoz, másnap éjjel jövünk, utána meg munka, de amennyire pörgök mostanság, lehet nem lesz semmi csúszás), kb május 23-tól lehet majd szavazni 7 napon át, szintén mailben, úgy talán nyomonkövethetőbb nekem. :)

De ha ez nagyon nem tetszik, akkor kategóriánkénti sorsolást meghagyom, mint lehetséges opciót.

Eredményhirdetés június 1.

És amit lehet nyerni. Nem nagy dolgok, nem vagyunk eleresztve anyagilag, de szerintem jól jön minden háztartásba és úgy választottam, hogy ezeknek én is örülnék szülinapomra. :)

1. kategória nyertese: 2 db butlers szalvétát (rózsaszín és kék) + kis üveg eperlekvárt kap (Bence azt mondta erre a szalvétára, hogy ez az, amit nem ehet le?! Az!)


2. kategória nyertese: 1 db butlers "papír" tálat (fotózáshoz tökéletes) + kis üveg ribizli-málna lekvárt kap


3. kategória nyertese: egy pohárjelölőt vicces figurákkal, gyerekeseknek, partikra, nagycsaládnak + kis üveg narancslekvárt kap



De ha az illető esetleg szeretne kézműves bonbont tőlem, becserélheti bármelyik ajándékot arra. (csak kérdés mennyire lesz meleg a bonbonozáshoz) - vagy sörözhet velem nyereményként egyet. ;)) Mást nem merek felajánlani. :))))) /óvodában volt, hogy megengedtem egy srácnak, hogy megfogja a kezem :))/

És ugye mivel mindketten biciklivel járunk a munkába, naponta tekerünk fejenként összesen 32 km-t, így számunkra fontos a megfelelő felszerelés.
Ezért az összes résztvevő között ki fogok sorsolni ilyen vicces fényvisszaverőt, tehát 3 db-ot! :)


Ettől függetlenül szeretném elérni a 300 kedvelő, követő embert a facebookon. :P Ebben kérném a segítségeteket.

Aki csal kizárásra kerül. Tisztességes játékot szeretnék. :)

Játszani jó, játszani szeretünk. Remélem tetszik az ötlet, tetszik a nyeremény. :) És akkor most olvassátok el még egyszer. :P

Off: nincs valakinek egy nagyon jó Eszterházy torta receptje?! Az a kedvencem!!

26 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Emőke!
Én már itt is vagyok.
Nagyon ötletes, nagyon tetszik:-))))
Az ajándékok mis nagyon jók!
Csuda jól kitaláltátok:-))

Gizi írta...

Szia Emőke!
Én pedig követem Gesztenyét!!!
Ezt jól kitaláltátok a Bencével, biztosan sokan kedvet kapnak a játékhoz.Én már agyalok is, hogy mit készítsek. Az ajándékok pedig nagyon jók.:)

Erika írta...

Nekem is tetszik!:)

Kati írta...

Emőke jövök én is, tetszenek a nyeremények, hátha most összejön, mert eddig soha életemben nem nyertem semmit. Igaz Facebookom az nincs.

Praliné Zsuzsi írta...

Jöttem én is! Majd álcázom magam, és nem bonbont hozok :))) A sünös fényvisszaverőm nagyon menő, ma is az volt a táskámon :)

4Gyerek írta...

na, nem tom még a játék feltételeit, de játszani szeretek. (na jó, nyerni is, de tegye fel a kezét aki nem). asszem nekem szólt, hogy óvassam el az egész bejegyzést még 1x. el fogom. holnap. reggel. hátha akkor a szürkeállományom ragasztórétege aktívabb s fogja a dolgokat.

a harmadik díjas felajánlás meg mekkora nagy ötlet. na persze, a többi is az.
(csakazértiselolvasommégmaesteisegyszer)

Névtelen írta...

Én is beszállok :)))
Hátulról leszek az első, de legalább valahogy első leszek ;)))

A

Bianka írta...

Jaj nagyon ötletes, nekem már félre is teheted a pohár jelölőt :))))))

4Gyerek írta...

Bianka, nem ér. Arra burkoltan már én utaztam pár sorral fönnebb :D

Beastie írta...

Ige, el kell olvasni még egyszer, kicsit sűrűre lett véve a leírás. Sok benne az xy :) de mivel a nyeremények korrektül be lettek lengetve, így akkor nem lesz rajta zoknibáb. Yee!

Emoke írta...

A leírásért sorry, utálok írni, fogalmazni, sose voltam jó ebben. :)

Kati: facebook nem akadály (csak teljesen függő vagyok)Tudom, hogy nem mindenkinek van. :)

Amúgy örülök, hogy jöttök, szóljatok másoknak is! :)

Ja és az Eszterházy torta receptjét ne feledjétek?! :D Tényleg ha tudtok egy jót küldje meg vki.:)

Turák Kinga írta...

hát ez tök jó! Hány napig agyaltatok rajta? :)
vmit kitalálok, próbálok majd nevezni, azt nem garantálom, h mind három kategóriában :)

Janka írta...

Tényleg jól hangzik a játék, meg a nyeremények is nagyon pöpecek (ahogy egy ismerősöm mondaná :-).
Meg szerintem is külön jó, hogy nem like-olós játék, ott csak az számít, hogy kinek hány mozgatható ismerőse van....

Holnap egy régen fogyasztott dolog kerül az asztalra, lehet, hogy gyorsan gépet is ragadok a kezembe :-))

Emoke írta...

Kinga: talán 2-3 napot. :) Várom a küldeményt. :)

Janka: örülök, hogy tetszenek az ajándékok is. Nem nagy dolgok, de sztm is pöpecek. Lehet a te fotód lesz az első?!?! :))) Várom! :)

szepyke írta...

Jó, kérdésem van.. Mivel mostanában (egyébként, máskor is, de sebaj) terhelt vagyok agyilag... most jól értem, hogy az a feladat, hogy csinálok valamit, lefényképezem... nem feliratozom, csak elküldöm neked, te feltöltöd azt mehet rá a szavazás? Az, hogy ne tegyek rá semmit, amiről egyértelmű, hogy az enyém, azt mit jelent, mert öööööö, nekem eléggé egyértelmű tányérjaim vannak, így pölö, messziről üvölt a kajám... mármint, hogy az az enyém. Érthető voltam? Nem? Hanem?:))) Tehát, kérjek kölcsön tányért a szomszédtól, inkognitóban küldjem a kajámat, vagy mi a szösz? Tényleg, mi a szösz?
szepy voltam
meg még mindig az vagyok... és, mint írtam, terhelt.

Zöldpötty írta...

tetszik:) habár elsőre "azt hittem", hogy az én szülinapom miatt van a játék...hahahaha :)))
és ráadásul desszertben vagyok jobb, és ott a pohárjelölő, nagyon tutin kitaláltad :D azt hiszem arra nagy verseny lesz, ahogy nézem a kommenteket :D ööö...nem lehetne inkább sorsolni? legalabb azt...

Emoke írta...

szepy: akkor veled már megdumáltuk a dolgot.

zöldpötty: örülök!!!
A május 21-i fényképbeküldés az biztos!!! Viszont mivel túl bonyolultan fogalmaztam...mitcsináljak nő vagyok, bonyolult :D) így nagyon úgy néz ki sorsolás lesz mindegyik kategóriában. Remélem ez nem baj, ha így fog történni...Majd módosítom a feltételeket.

Borbély Anita írta...

Ha lesz időm, akkor játszom, még nem biztos, mert hétvégén születésnapozunk. :) A torta recepthez nézd meg a desszert.eu-t. Eddig bármit készítettem az alapján, minden remek lett.

Gabojsza írta...

Az ajándékok szuperek, de nekem legjobban a fényvisszaverők tetszenek:-)
Esterházy torta recept az új Magyar Konyha első (tavaly decemberi) számában jelent meg, Kolonics Zoltán receptje (Gerbeaud). Ha gondolod, beszkenelem és elküldöm.

Szemi írta...

Az ajándékok szuperek, és a játék is tetszik, végre egy kicsit más, mint általában. Egyébként nem nagyon szoktam semmire sem nevezni, ez azért érdekes, mert egyébként szinte naponta fözök, de ha feladat van, akkor én leblokkolok. :))
Az viszont jó,hogy meghosszabítottátok kicsit a határidőt, addig talán én is összekapom. Mostanában semmi időm nem volt, még a saját blogomba sem írtam semmit. Szégyen és gyalázat...
Ja, tényleg, eszembe jutott egy kérdés: egy ételhez csak egy fotót vártok? Amint pld. a tányéron van?

Emoke írta...

Anita: várom a képeket!:)) A desszert.eu-t már néztem! :)

Gabojsza: igen, szeretném ha elküldenéd!! a mailcímem a bejegyzésben :) És gratulálok az andalúziai játékban elért eredményedhez! :) A fényvisszaverők tényleg jópofák. :D

Szemirámisz: lehet ez kevert be sok mindenkit, hogy ez másmilyen játék. Itt biztos nem lesz olyan játék, hogy hagyjál itt egy hozzászólást, ha játszani szeretnél...Feladat az annál inkább. :P Tehát kérdésedre a válasz. Kategóriánként egy étel. De pl aki paprikáskrumplit küldött azt összephotoshoppoltam egy képre. Szóval jöhet,majd megoldjuk. :)

Mindenki: sorsolás lesz. Szóval aki gondolja nyugodtan ráírhatja a nevét és elküldheti újra a képet. Ezvan. Sorry mindenkitől. Bár sztm jobb lesz így mindenkinek :D Nekünk nem, mert munka... ;)))

mandy tarragon írta...

Eddig nagyon úgy nézett ki, hogy nem jutok el a konyháig a héten, de most úgy néz ki, hogy mégis. Mit is ettem ezer éve? Na, majd kiderül :)

Kati írta...

EMŐKE, BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK! ÉLJ SOKÁIG, JÁRJ PÉNZBE BOKÁIG!

Emoke írta...

Kati: nagyon szépen köszönöm!!! :))) E.

Kati írta...

Emőke megkukucskáltam a képeket a Facebookon a tesóm profiljáról, nagyon guszta kaják születtek. Mikor sorsolsz? Már nagyon várom:))

Emoke írta...

Kati: kis türelmet kérek Tőled és a többiektől is. A hétvégén sorsolunk.