Nagy nehezen hozzájutottam az újonnan megjelent Fahéj Magazinhoz. Új gasztromagazin, gondoltam ezt is megveszem, mint a GoodFood-ot. Tetszik az újság. Megérte. Igényes.
Mivel mostanában halálomon vagyok a fáradtságtól, így vmi extra gyorsan elkészíthetőt kerestem benne. Találtam is, csak hozzávalókat nem. :) Így átvariáltam a receptet.
Mivel mostanában halálomon vagyok a fáradtságtól, így vmi extra gyorsan elkészíthetőt kerestem benne. Találtam is, csak hozzávalókat nem. :) Így átvariáltam a receptet.
Hozzávalók kb. 50 db-hoz
25 dkg cukrozott babapiskóta
20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
kókuszreszelék
(eredeti recept: 25 dkg háztartási keksz - 25 dkg porcukor - 20 dkg erdei gyümölcs - kókuszreszelék)
A babapiskótát késes aprítóban ledaráljuk. A fagyasztott gyümölcsöt szintén, majd ráöntjük a piskótára. Várunk 5-10 percet míg a gyümölcs kiolvad, így máris formázható lesz a keverék. Ha nem találjuk elég édesnek, cukrozzuk meg. Formázzunk golyókat és hempergessük meg kókuszgolyóban.
3 megjegyzés:
Ez tényleg gyors, Emőke! És milyen egyszerű! Ez való az én bonbonkészítő gyakorlatomnak. (Sajnos a temperálós-csokis variációt nem ismerem, lemaradtam az itteni tanfolyamról és sajna nem találtam Húsvét körül Magyarországon semmi hasonlót:-()
Kedves Emőke! Szeretnélek meghívni a Húsvéti menü ajánló "játékba". Nézz be hozzám a részletekért, ha még nem ismernéd!
Kedves Gionetta: merre kerestél tanfolyamot? Én a chefparade-nál voltam annó, őket ajánlom. :)
Köszi a meghívást!!! :)
Megjegyzés küldése