2011. február 1., kedd

Krumplispogácsa kicsit másképp

Krumplispogácsa egy kicsit másképp. Általában egy egyszerű rántott leves mellé vagy csak úgy önmagában szoktunk enni.


Kb fél kg krumplit vagy héjában vagy ha megpucolva, akkor nagyobb kockákra vágva enyhén sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Amíg hűl ne takarjuk le, mert akkor vizesedik. 
Ha langyosra hűlt beleteszünk diónyi zsírt, 1 vagy 2 tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. De ne legyen túl kemény. Pici sót is tehetünk bele.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és vagy olajban, vagy egy kizsírozott tepsibe rakosgatjuk és sütőben sütjük.

7 megjegyzés:

Belly írta...

Mi is így szoktuk,tepsiben sütjük.Bableves mellé esszük.

Benc-E-moke írta...

:) ahhoz sem rossz! - E.

Beastie írta...

formáját tekintve angol muffin :)

Bianka írta...

Nagyon jó én is ennék most egy jó levest velük

Kati írta...

Egyszerű és nagyszerű!

Emőke írta...

:) direkt ilyen a formája :D, még szoktam karikákat is gyártani, persze akkor mindenkinek az kell :D - E.

Liza írta...

Én is szoktam ilyet sütni, de még tepsiben nem próbáltam, köszi az ötletet!
Kérlek nézz be hozzánk, vár rád egy meglepi..:))