2011. február 10., csütörtök

Banános-mákos-zabpelyhes sütike

forrás: innen


Valami mákosat szerettem volna enni...aztán ez lett belőle. Nekem ízlett...érdekes a mák-banán együtt. 

Hozzávalók: 2 banán; 10-12,5 dkg barna cukor, 50 g darált mák, 250 g kefír (vagy natúr joghurt); 135 ml tej; 125 g zabpehely; 100 g liszt és fél teáskanál sütőpor

Egy edénybe az egyik banánt villával nyomkodjuk össze és keverjük hozzá a cukrot, tejet. 
Egy másik edénybe tegyük a lisztet, sütőport és keverjük hozzá a zabpelyhet és a mákot is. Aztán keverjük össze a két edény tartalmát és adjuk hozzá a kefírt. 
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (kis tepsi kb 10x15 cm) öntjük. A másik banánt felkarikázzuk és diszítjük.
Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és úgy szeleteljük.

9 megjegyzés:

Kati írta...

Ez nagyon fincsinek néz ki!

Benc-E-moke írta...

Nekem ízlett! :) - E. (Bence nem szereti a mákot)

Bianka írta...

Én szeretem a mákot :)))

Névtelen írta...

zsír

Réka írta...

Nagyon jól néz ki alig vártam,hogy megcsináljam,de a recept nem írja,hogy mennyi cukor kell bele.

Izlés szerint tettem bele cukrot remélem jó lesz így tojás nélkül is:)

Bence/Emoke írta...

Jajjj Réka! Bocsi!! Pedig mindig annyiszor átnézem, hogy ne maradjon ki semmi. Erre tessék... Szóval 10-12,5 dkg barna cukor kell bele. Javítom mindjárt! Remélem sikerülni fog. :) /Tojás tuti nem kell bele ;)/

Réka írta...

:)))most már a sütőben van én kb 10dekát raktam bele remélem elég édes lesz:)de ha nem az se nagy baj:)ha tudtam volna,hogy ilyen hamar válaszolsz megvárom:)

Réka írta...

Emőke!most hül:) az illata mennyei:)azt szeretném kérdezni,hogy a belseje olyan puha miután kisült is???azért kell megvárni amig kihül mielőtt felvágom?

Át szoktak sülni a sütijeim,de ez picit olyan a belseje mintha nem sült volna ki.

Bence/Emoke írta...

Na most meg elment fél órára a net, azért nem tudtam válaszolni. Talán már ki is hűlt. Igen, olyan, mintha nyers lenne. Talán még a képen is látszik. Egy sütit sem szoktam melegen felszeletelni. :D Milyen lett? ehető? :)