Ez amolyan félig Budapest-szelet és félig Jóasszony módra készült sertéskaraj. Vagyis inkább a hűtőben fellelhető és mélyhűtőben sok helyet foglaló termékek egyesítése Emőke módra. Amiből finom kaja lett. :)
Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj; fél kg gomba, 20 dkg zöldborsó, 1 marék kockázott bacon, 2 fej vöröshagyma, 1 tk pirospaprika, majoranna, bors, fokhagymapor
A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk és félretesszük.
A hagymát felkockázzuk és a baconnel együtt odatesszük párolni. Nem kell olaj, mert a bacon engedni fog annyi zsírt, amennyi kell nekünk.
Közben egy másik edénybe odatesszük a borsót főni. Amíg fő a borsó gyorsan felszeleteljük a megmosott, megpucolt gombát.
Amint kész a borsó, a gombával együtt rászórjuk a baconos-hagymás keverékre és fűszerezzük ízlés szerint.
Pár perc alatt megpárolódik minden. A ragut kiszedjük egy tálba és a szaftján jól átpirítjuk a húst. Amint kész a hús, visszaöntjük rá a ragut és lefedve rotyogtatjuk még úgy 5 percig.
5 megjegyzés:
van olyan hogy maradék bacon ? :)
Szeretem az ilyen mindent bele kajákat, nagyon guszta
Beastie: marék vagy maradék? :P hogy olvastad épp? ;) Vagy, ha a hűtőben fellelhető dolgokra gondoltál, akkor igen! van nálunk olyan, hogy ottfelejtett baconmaradék :D
Bianka: köszi :) jó íze lett! :)
Csatlakozom Biankához, én is nagyon kedvelem az ilyen kísérletezgetős tegyünk bele minden finomságot, amit szeretünk vagy éppen abból ami itthon van ételeket!
Én is szeretem az ilzen kajákat!
Megjegyzés küldése