Egy újabb RÉM-leves Bencének. :)))
Feladat: készíts egy olyan ételt a párodnak, amit nem szeret úgy, hogy:
- megegye (vagy egyen belőle)
- esetleg meg is dícsérje
- de továbbra se tartozzon a kedvenc ételei közé ;))
Sikerrel jártam! :)
Bevallom én kívántam nagyon a levest, nem Bencének készítettem, mert tudtam, hogy a karfiol is tíltólistán van nála, ettől függetlenül tökre boldog voltam, hogy evett belőle és ízlett is neki.
"Ez *#|ף$&đ* finom!!!!!" És csak úgy a fazékból falatozott...úgy jó az, emberek vagyunk...
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej karfiol (miután rózsáira szedtem 27 dkg-t nyomott)
1 db krumpli
1 l húsleves alaplé (kockából készítettem - ezért sózni már nem sóztam)
fűszerek: fehérbors, majoranna, lestyán, őrölt szerecsendió
kb. 2 evőkanál tejföl
gorgonzola sajt
füstölt sajt
parmezán
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés vajon odatesszük párolni. Közben apró kockákra vágjuk a krumplit és a rózsáira szedett, jól átmosott karfiolt a hagymás keverékre öntjük. Átforgatjuk majd felöntjük kb. 1 liter húsleves alaplével. (pont ellepje)
Fűszerezzük és kb 20 perc alatt puhára fő minden. Levesszük a tűzről, átturmixoljuk, visszatesszük a tűzre, belekeverjük a tejfölt és teszünk bele sajtokat. Majd rottyantunk még rajta és kész.
u.i.: sztm a gorgonzola sajton volt oda nem illő penész is, lehet attól volt ez olyan finom ;))
megj (Bence): - így megfelelően fűszerezve és szétfőzve a karfiol amúgy iszonytató állaga megszűnik.
A túlságosan "karakteres" karfiol mellékíze (ami miatt pont nem szeretem a karfiolt) pedig kellemesen pikánssá szelídül.
Egy kicsit olyan ez, mintha az ember a paradicsomot kizárólag menzás paradicsomos káposztában előfordulva ismerné, lasagne raguban pedig nem.
4 megjegyzés:
Fincsi lehet
Én sem vagyok nagy karfiolleves-rajongó, de azért lehet így kipróbálnám.
Ez finom lehet, én biztosan ki fogom próbálni!
:) pedig csak egy sima egyszerű karfiolkrémlevesről van szó (szerintem) :) De azért remélem ízleni fog - E.
Megjegyzés küldése