2011. február 19., szombat

Churros

Ez a churros fantasztikosz...! :) Szeretjük, túlságosan is, ezért sem készül olyan sűrűn. :) 
update: újrafotóztam! :)


Hozzávalók: 

2,5 dl  víz
2 evőkanál barna cukor
fél teáskanál só
8 dkg vaj
15 dkg liszt
2 tojás
1/2 tk vanília kivonat
fahéjas cukor a hempergetéshez

Egy lábasba beleöntjük a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Amikor felforr, pár perc múlva hozzákeverjük a lisztet. Jól elkeverjük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével simára keverjük.
Odatesszük a tűzre az olajat (nem kell bő olaj, de forró legyen) és elkészítjük a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat.
Csillagformájú véget teszünk a habzsákra (célszerű eldobható habzsákot használni, abból nem folyik szanaszét a massza a varrásnál - tapasztalatból mondom), beletöltjük a masszát és szépen kinyomkodjuk a forró olajba. Hamar sül.

habzsák, csillagvéggel
sülnek a fánkok

Forrás: innen.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Én még sosem készítettem nagyon szépek lettek, ki fogom próbálni

Emoke írta...

Köszi Bianka! És próbáld ki!! Nagyon finom ropogós! :)

Samy írta...

De jó!! :) Ezt kipróbálom!

4Gyerek írta...

Már volt egy churros próba nálam. Nyomócső miatta végezte a kukában. Maga a churros amúgy jó lett volna.
Hálás köszönet csillagvégű habzsák fotóért, leadom Oldalbordánál ehhez a megrendelőt
(ugyanis kaptam egy vérprofi nyomócsövet, igaz bazi súlyos, de óriási, meg inoxból van)

Emoke írta...

Ez egy 500 ft-os habzsák (pl. interspar). Macerás a töltése, mert ragad. De amúgy célnak megfelelt. :)