2010. október 26., kedd

Póréhagyma krémleves

Hagymát hagymával, ezért most este gyorsan elkészítettem egy póréhagyma krémlevest. Úgy fejből, mert ez szintén egyszerű és gyorsan kész.  És hamar elfogy, ahogy nézem... ;)) (vagy éhes volt Bencém, vagy tényleg ennyire finom, de a 3. tányérral eszi)

Hozzávalók:

2 póréhagyma
2 fej kisebb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma vagy késhegynyi fokhagyma por
1 nagyobb fej krumpli
4-5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 l húsleves alaplé (2 kocka)
kakukkfű
majoranna

Megpucoljuk a hagymákat, felszeleteljük, a krumplit kis kockákra vágjuk és a vajon megpároljuk. Közben odatesszük a húsleves alapot.

Mikor üveges lesz a krumpli, addigra a húsleveslé is felforr, összeöntjük, fűszerezzük ízlés szerint, majd 2 dl tejszínnel még forraljuk kb 5-10 percig. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk és reszelt füstölt sajttal és/vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.
Emőke

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádom

Emőke írta...

most már én is :)