Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg margarin
30 dkg reszelt sajt
2 egész tojás
2 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
4 dl tejföl
köménymag, de az elhagyható
1-2 dl tej (annyi, hogy a tészta gyúrható és ne ragacsos legyen)
A tésztát alaposan összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle - jó sok lesz -, és a kiolajozott tallér sütőben kisütjük. Fontos, hogy forró legyen a sütő. Kb. 10-10 másodpercig sütjük mindkét oldalt.
A sütő ilyen, elég nehéz. :) De a tallér sokkal finomabb, mint a bolti. :)
Emőke
6 megjegyzés:
ha tudnád ezt a nehéz ketyerét mennyire irígylem.
ha tudok szerezzek???
Hol lehet venni ilyen ketyerét,
Névtelen: próbálkozz piacokon található edényesnél (az enyém Sajószögedről való)
Sajnos ezeken a helyeken nem ezt a fajtát árulják. Rendelni nem lehet?Köszönöm a választ.
Keresztanyukám vette, sajnos nem tudom megmondani ő mikor és hogy megy piacra és lehet-e még kapni. Én a Lehel téren (Budapesten) is láttam egyszer, régebben.
Megjegyzés küldése