Van már a blogon egy tojálikőrös bonbon recept. Az kicsit másképp készül, kicsit folyósabb. De talán függ a tojáslikőr állagától is. Ez most egy sűrűbb tojáslikőr, egyenesen Németországból kaptam PralinéZsuzsitól ajándékba nyuszis üvegben (csak mert "elsírtam" magam, hogy a lidl-be vissza kellett vinni a tojáslikőrt, mert romlott volt. Ezúton is köszönöm!! Ja, lidl..jelentem Titok Lujza az új nevem, ezen a néven vették vissza a tojáslikőrt :))))
És a likőrrel együtt megkaptam a mágneses formáimat is. Juhééé... Ilyen szépségeket lehet gyártani. :)
Hozzávalók (24 db)
8 dkg fehér csokoládé
0,6 dl tojáslikőr
2,5 dkg puha vaj
kb. 20-25 dkg fehér csokoládé a hüvelyekhez.
Elkészítjük a krémet. A tojáslikőrt kb. 1 percig forraljuk. Hozzáadjuk a vajat és az apróra tördelt fehér csokoládét és a krémet addig keverjük, míg a csokoládé felolvad. Félretesszük hűlni.
Előkészítjük a polikarbonát formát. A fehér csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. (képes temperálás polikarbonát formában: itt található, képes beszámoló szilikonos formában: itt található).
Beletöltjük a krémet helyet hagyva a lezáráshoz.
Hűtőbe tesszük, kb. 30 percre, hogy megdermedjen a krém. Ezt követően lezárjuk a bonbonokat az újratemperált csokoládéval.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!
forrás: Pralinék és Bonbonok
4 megjegyzés:
Csodás, igazi Húsvét váró bon-bonok! Áldott Ünnepet!
Itt is szívesen :) És a nyúl is meg lett örökítve :DD
Ez igen, csodaszépek:)Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok:)
Illéskrisz: köszönöm :)
Zsuzsi: meg bizony :)
Kati: köszönöm! :)
Boldog Nyuszit Nektek ismét :)
Megjegyzés küldése