2011. szeptember 2., péntek

Update kakaós kifli

Tagja vagyok egy facebook csoportnak, ahol a tagok szívesen megosztanak másokkal recepteket. Ez a kakaós kifli is onnan van. Sárkány Áginak köszönhetjük. Finom lett, jobb, mint a bolti. ;)) Ajánlom.


Hozzávalók (8 db):

12,5 dkg liszt (5 dkg master mix + 7,5 dkg bl 55 liszt)
1/2 ek búzasikér
1 csipet só
1/4 cs friss élesztő (kb 1,25 g)
0,4 dl olaj
1,25 dl tej
2 tk negyed kanál cukor


Töltelék:

2 ek xilit porcukorrá darálva
1 ek kakaópor
5 dkg olvasztott vaj

kenéshez 1 tojás

Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben a cukorral. A többi hozzávalót tegyük a keverőtálba és amikor felfutott az élesztő géppel dagasszuk ki.

Lisztezett deszkán gyúrjuk át és tegyük egy langyos vízzel teli tál fölé keleszteni. Konyharuhával takarjuk le. Fél óra alatt duplájára nő. 
Nyújtsuk ki kör alakúra, kenjük meg a xilites, kakaós vajjal, vágjuk 8 cikkre és a kívülről befelé haladva tekerjük fel. 
Formázzunk kifliket, szilikonos sütőlapra helyezzük. Fél órát hagyjuk még lefedve kelni, majd kenjük meg tojással és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Bence pedig később behozta nekem tálcán így, kávéval, vízzel, kanállal, szalvétával :))


11 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Nagyon tetszik! :-)

Elena írta...

Jujj de pofásak!!! Egyből feldobná a reggelemet....;))

Barbi konyhája írta...

Uram atyám de jó! Szoktam hasonlót enni mikor utazunk, a nívósabb benzinkutakon frissen sütik, csak nem update, és én annyira szeretem. Ki fogom számolni mennyi kalória a vajat pedig kihagyom a töltelékből. A langyos vízen történő kelesztés nagy ötlet!!! Köszi! Megyek lisztet rendelni! :))

Gesztenye receptjei írta...

Emőke!
Nagyok klasszak lettek, a fotók is, hogy milyen finom azt csak elképzelem:-)) Hmm most a tejeskávém mellé, de gyorsan:-)))

Emoke írta...

Mézigörl: kösziii! :)

Mozzi: mindjárt eszek is egyet a kávéhoz. :)

Barbi: igen, a víz fölötti kelesztés nekem is nagyon tetszett (meg is nőtt pikk-pakk. :D) Én meg elfelejtettem kiszámolni a ch-t, de majd pótolom. :) Ez tényleg jobb, mint a bolti. Kakaóscsiga változatát is ki fogom próbálni. És nagyon gyorsan elkészül (csak a kelesztések miatt tart hosszabb ideig)

Gesztenye: köszi!! :) látod, azért eszek én finomságokat!! :) és finom puhaaaaa :)

És a xilit az, aminek nem érzem végre a mellékízét. :)

Panna írta...

Fincsi tejeskávé mellé nem is kell jobb reggeli :))

Petra írta...

Ez most elfogadnám. Nagyon guszta lett. Vittem a receptet. Köszi. :)))

Kati írta...

Csodás.

Beastie írta...

van low carb liszt otthon, csak hagyományos recepteknél egy-az-egyben nem igazán jól működik. De ilyen arányosított felhasználással lehet hogy menne. Köszi a receptet. Tetszik

Névtelen írta...

Humm, delícia este croissant

Kreatív konyha írta...

az az első fotó valami fantasztikus!!!!