A mostani (2011. szeptember) nők lapja konyhában láttam ezt a receptet. Kicsit morogtam az elkészítése közben, mert nem olyan állaga volt, mint amilyet én vártam, és ami kezelhető lett volna. Nekem folyós lett, Lillának meg túl sűrű. :) De azért kisütöttem és igen finom lett.
Az eredeti recept szőlőmártással készül, én u-lekvárral fogyasztottam, meg u-mogyorókrémmel és tettem bele 1 tk vanília kivonatot. :)
Hozzávalók: (4 személyre?!?!?!? - inkább 2)
25 dkg tehéntúró
kb. 4-5 ek liszt (fele mastermix, fele sima liszt)
1 tojás szétválasztva
5 dkg cukor (xilit)
1 dl tej
1 tk vanília kivonat
1 csapott tk sütőpor
vaj vagy olaj a sütéshez
A túrót áttörjük (lehet ettől lett nekem folyós), majd keverjük el a liszttel, tojássárgájával, tejjel, cukorral , vanília kivonattal és a sütőporral. A tojásfehérjét verjük fel habnak, keverjük a tésztához.
Olajozott teflon serpenyőben 1-1 evőkanálnyi adagokban kisütjük.
7 megjegyzés:
Nagyon tetszetős palacsinták lettek. Holnap reggelire bevetem, dupla adaggal. :)))
A mennyiségeket elnézve tényleg csak 2 személyes adag :)))
Petra: :) köszi. Sztm ne duplázz elsőre. Bár lehet neked nem lesz baj az állaggal. :D
Panna: a képen látható adag 1 személyes. :D Az újságban oda volt írva hogy 4 személyes...hát nemtom kinek?! :D
Na igen, ezt a képen látható adagot én is be tudnám falni egyedül is és eszem ágában sem lenne mással osztozkodni rajta :))
A palacsinta szuper jól néz ki...
Hasonló "pontatlanságba" már én is belefutottam a nők lapja konyhánál....
Nagyon formás kis palacsinták lettek!
megcsináltam, egy pár részt akár ki is lehetett volna fütyülni, ízre jó, de a sütésével kellene vmit kezdeni,mert elég macerás... fotózásra alkalmatlan :D
Megjegyzés küldése