Tökfőzelékre vágytam, de aztán tökkRÉMleves lett. :) (másnapra viszont főzelék :P) Mind az enyém lett, mert Bence fújolt erősen, pláne a kaporra, pedig kiszedtem neki külön kis tálkába kapormentesen, de akkor meg fújtolt a tökre. grr. :)
forrás: Stahl magazin 2011. nyár
Hozzávalók:
1 ek vaj
1 kis fej vöröshagyma, lereszelve
50 dkg gyalult tök (kaporral)
2 dl tej
1 dl tejszín
1 kávéskanál fehérborecet
só
fehérbors
A vajon megpároljuk a hagymát. Rádobjuk a tök háromnegyedét és 5-10 perc alatt lefedve puhára pároljuk.
Felöntjük tejjel, tejszínnel, ízesítjük a fűszerekkel, ecettel és habosra turmixoljuk. Belekeverjük a kaprot és félretesszük.
A maradék tököt sós vízben megfőzzük és tálaláskor a levesre tesszük.
4 megjegyzés:
Ezt megkóstolnám szívesen, még nem ettem tökkrémlevest.
A tökfőzeléket nagyon szeretem, levesként is finom lehet. Bence nem tudja mi a jó, de így legalább több maradt neked. :)))
Én is megkóstólnám, szívesen.
Kreatív konyha: én sem ettem ám eddig :)
Petra: Bence ilyen. ;)
Kati: hát már elfogyott, viszont gyorsan össze lehet csapni. :)
Megjegyzés küldése