Hozzávalók 2 főre:
1 kisebb fej karfiol (megpucolva, rózsáira szedve 40 dkg lett - 15,6 g ch)
1 kisebb fej fokhagyma
3 dl tejszín (9,6 g ch)
1 csipet reszelt szerecsendió
2 x 125 g camembert sajt (0,0 g ch)
só, bors
Összesen: 25,2 g ch / fejenként 12,6 g ch
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
Pár gerezd préselt fokhagymát kevés olajon átforgatunk, majd hozzáöntjük a tejszínt, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
A szószba belekeverjük a lecsepegtetett karfiolt és összeforraljuk. Addig főzzük, amíg krémesen sűrű lesz.
A sajtok tetejét x alakban bevágjuk, úgy, hogy a szélei ne sérüljenek. (meg lehet tűzdelni fokhagymával, bazsalikommal, rozmaringgal stb).
Sütőpapírra tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Még forrón tálaljuk.
forrás: Kiskegyed konyhája 2011. július
Finom és update. :)
9 megjegyzés:
Állati jó a recept! Nagyon gusztán sikerült fotóznod, szinte harapnivaló.
Köszi Petra! :) És az a legjobb, hogy pikk-pakk kész :)
Nyam - nyam... Még sosem ettem camambert sajtot, de ez istenien néz ki megolvadva a belseje, szívesen megkóstolnám.
Kati: nemááá!! egyél!! én nagyon szeretem :) és köszi :)
a sajt jó! főleg ha olvad..... a karfiol pedig jó ötlet :)
Beastie: köszi :)
Remek finomság
Emőke, ez nekem is kell!!!! akkor nem csak reggelizni járok hozzátok :)
De jó ez a recept. Egy egész camembert sajtot egyedül tuti nem tudnék megenni, bár lehet olvasztva annyira nagyon finom, hogy mégis?? :))
Megjegyzés küldése