2011. július 5., kedd

Macarontanfolyam - A beszámoló

Mindenki tud ilyen csodás macaront sütni. Az is aki még sose próbálta (ld Ancsi) és az is, aki tök feleslegesen próbálkozott az összes többi recepttel (ld én). :)

Számomra a cukorszirupos verzió a tökéletes macaron. :)  Íme... :)


Hiába próbálkoztam a neten/blogokon fellelhető receptekkel, sose lett belőle olyan macaron, mint amilyet a Gerbaud-ban kóstoltam, és meggyőződésem, hogy ízre/állagra is más volt.
Így Ancsival fogtuk magunkat és beiratkoztunk a Chefparadé macaron tanfolyamára. És milyen jól tettük?! Dóri tartotta, aki a bonbontanfolyamot is. A társaság sokkal-sokkal jobb volt!! És az új helyszín, a Sas utca nagyon fasza hely!!!


 
Dóri ezekkel a macaronokkal várt bennünket!
A "tökéletes macaron" és a ganache töltelékek receptjeit érthető okokból nem adhatom ki.
De pár trükköt megosztok. :)

- nem kell öregíteni a tojásfehérjét (Dóri mondta, hogy ő próbálta így is úgy is, mindig sikerült), de szobahőmérsékletűnek kell lennie (= 23 fokos)

- a tojásfehérjét ketté kell venni és az egyik részét fel kell verni habbá, majd a felfőzőtt cukorszirupot hozzá kell csurgatni és tovább verni a habot, míg le nem hűl. (ennél a résznél mindenki ölelgette a Kitchen Aid gépet. :P) Ekkor hozzá kell tenni a másik adag tojásfehérjét és szinte rögtön le kell kapcsolni a gépet.
       
          Én is ölelgettem, méég meleg                                                                    Hidegen is ölelgettem :)

 

/itt jönnének a titkos infók...pl, akkor kell elkezdeni habbá verni a tojásfehérjét, ha x fokos a cukorszirup, majd ha már x fokos a cukorszirup akkor kell belecsurgatni a habba.../ :)) Viszont erre jó lesz a bonbonos hőmérőm!!! Gabojszával lezsíroztuk. :)

Cukorszirupot hőmérőzök:


- a mandulás liszttel gyorsan kell dolgozni, addig, amíg lávaszerű nem lesz

Ancsi dolgozik én meg vigyorgok, mert villant a vaku :)              Gyorsabban-gyorsabban. Az erő velem van!
    
- színezéshez por vagy gél állagú színezőt használjunk, folyékonyat ne

- nem kell várni míg megszáradjon a teteje, mehet a sütőbe rögtön

- gázsütőben kivitelezhetetlen /de nem adom fel!!!/

És íme még pár kép:

 
                                          Elsőre?! ügyes!
                          
                               
                               A hófehér mandulás macaronok...
                                                      
Ancsi  koncentrál. :P

















A kötelező macaronfigyelő póz! Enélkül nincs siker. :))



                                                  


                                              Mindenki ráhajol a tepsire...MOST!

Ganache töltelék:  3 féle volt, csokis, málnás és pisztáciás. A pisztáciás a legtutibb!!! Még mindig a szánkban érezzük, ugye Ancsi? :)






 Nem lehet elrontani! :)



















Bencének is vittem egy kisebb csomagot (még Anyukáméknak is jutott belőle)


Mondom velem van az erő :))))))) Az erő legyen veletek is! :)


És amit kötelezően viselni fogok majd a gasztroblog találkozókon, azok ezek a gyűrűk és
fülbevalók lesznek, melyeket Dóritól, a Madeforyou Jewelry fb oldalról rendeltem. :))

14 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta lett a sütitek! Ügyesek vagytok, elég babrásnak tünik a készítése, ezért csak a tiédből szívesen mintát vennék, mármint megkóstolnám.:-))

DoRcY írta...

Gratulálok, imádnivalók :) Látom jó helyre kerültek az én macaron ékszereim is!!! Süssetek sok finomságot :)

Gabojsza írta...

A Mihályi-féle macaronkurzuson folyékony színezéket használtunk, jól működött az is, mondjuk valami profi francia cucc volt:-) És igen, a cukorszirupos recept a tuti!:-)

Panna írta...

Ügyik voltatok csajok!! Látom a nyalakodás som maradt el :))

Képzeld én a múltkor akartam Habcsókot csinálni, de szerintem már nem volt olyan friss a tojás, de nem öregítettem semmi, csak szépen megcsináltam habcsóknak és a végén amikor kisültek tökre olyan laposak és szabályos kis körök lettek, mintha macaronok lennének, pedig mandula sincs benne. Hogy ezt hogyan sikerült összehoznom nem tudom, de mosolyogtam egy jót magamban :P

Ami írta...

Biztos jó lehetett ez a kurzus, én is szívesen kipróbálnám :).Külön köszönet a képekért, jól visszaadta a hangulatot :)

Bianka írta...

Nagyon élménydús :)

Névtelen írta...

A tökéletes macaronnak csúcsa van? :-O

Bence/Emoke írta...

Éva: köszi! :) ááá, tényleg macerás, de iszonyat finom! :))

DoRcY: igen, kösziii! :)

Gabojsza: ööö, godolom ha profi a cucc, akkor lehet azzal is. :)

Panna: naná, hogy nyalakodtam. :D Tehetséges vagy! :D

Ami: nincs mit! sztm megéri elmenni néha-néha ilyesmi tanfolyamokra! :)

Névtelen: a "számomra tökéletes macaronnak" bizony csúcsa van :)

Barbi írta...

Megesz a sárga irigység! ;-D
Ennyi macaront egy rakáson! Gyönyörűek, harapnivalóak! Nagy élmény lehetett!!! :))

Kati írta...

De jó nektek, hogy vannak ilyen tanfolyamok, nálunk szerintem még nem is hallottak a macaronról, nemhogy valaki tanítsa is. Nálunk csak hagyományos szakácskurzusok vannak, legalábbis itt a mi vidékünkön. Ögyesek vagytok, hogy elmentetek és megtanultátok.

Turák Kinga írta...

nagyon jó! Most legalább nem kísérletezek feleslegesen, tudva, h gáz sütőben kicsi az esély rá, főleg úgy, h még lesegetni sem tudom az ablakán át, mert kb. vakablak. Majd egyszer, ha lesz saját! :)

Erika írta...

Látom, igen jól érezted magad, nagyon guszták azok a kis csúcsos-színes édességek!!

Zaniani írta...

HÉJJ na ide jöttem, látom végre feltetted a "kinek nagyobb a tokája verseny" c. képet is, nem olyan gáz, mondtam én :D:D:D

Menjünk megint!!!

Flóra írta...

Jó lehetett ez a kurzus, én csak odáig jutottam el (eddig), hogy vettem egy macaronos könyvet. :)
Nézz be hozzám, van egy meglepetésem a számodra!