2011. július 21., csütörtök

Sajtgolyók



A recept Rubint Réka oldalán is megtekinthető.


Hozzávalók:

20 dkg reszelt sajt
2 tojás
U1 zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A reszelt sajtot összekeverjük a felvert tojással és golyókat formázunk belőle. Megforgatjuk a zsemlemorzsában  és forró, bő olajban kisütjük.

(észrevétel: pikk-pakk kész. gyorsan át kell forgatni, ha túlsütjük kifolyik ..erre figyeljetek)

13 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta és nagyon jó , volt már úgy hogy megmaradt sajt ami egy kicsit már száraz volt. Ezzel a technikával újra lehet éleszteni friss ételt varázsolni !

Emoke írta...

Éva: köszi! és nagyon finom!!! :)

Csilla írta...

Húú, ez nagyon jó kis recept! Először nem tudtam, mi az az U1, mert, hogy csak gyorsan a hozzávalókkal kezdtem az olvasást, aztán olvasom, hogy Réka... :D
El is mentettem, köszi! )

Petra írta...

Imádom! Mentve, köszi.
Ez a jó Update-ben, hogy úgy tudsz fogyni, hogy nem érzed magad éhesnek. Csodás ételeket tudsz az asztalra varázsolni, nem csak néhány salátalevelet rágcsálva szenvedsz. Nekem is csak ez a módszer volt hatásos. Hány kilónál jársz?

Emoke írta...

Csilla: nagyon szívesen :) Annyian áradoztak már erről a facebookon, így muszáj volt elkészíteni. visszatérő csemege lesz :)))

Petra: 4-5 kg-nál járok, 1 hónap alatt (pár pejegyzéssel korábban írtam is - asszem a lazacosnál) de tornázok is naponta, meg biciklizek is sokat így centikben már több, érzem, látszik. :) De tényleg nem szenvedek, sőőt semmi édességet nem kívánok!! :)

Panna írta...

Hú ez egész egyszerűnek tűnik...ennek örömére ki kellene próbálni! :))

Okki írta...

Bármi jöhet ami sajtos, úgyhogy elvan mentve ez a recept! :)

Kitartást a fogyáshoz!!!

Kati írta...

Nagyon jók ezek a sajtgolyók.

Marika írta...

Ehhez hasonlót sütöttem én is már, de nem U1 zsemlemorzsával. Lehet, hogy nekem is be kellene szerezni, mert a fogyás nálam is jól jönne. Igaz hozzákezdtem tornázni, meg , próbálok odafigyelni az étkezésre, de nehezen mozdulnak azok fránya kilók! :)
Nagyon szeretem a blogotopkat, ezért kérlek, hogy nézz be hozzám, mert szeretnélek megajándékozni egy díjjal!

Elena írta...

Sziaaa!!!

Nagyon gusztik ezek a sajtgolyóóóóók!!! Amúgy is imádom a sajtot....ráadásul én nagyon kevés husit eszem, úgyhogy nekem ezek teljes értékű kaják!!

Szép napooot!!

Lilian írta...

Ezt én is megcsinálom majd! Tönkölyzsemlemorzsám van itthon, a lányom azt eszi, szerintem finom lesz azzal is...Nagyon guszta!

Bianka írta...

finom lehet

Alexa Christi írta...

Kérlek, hogy nézz be hozzám! :)