2011. július 4., hétfő

Cukkinis-mozzarellás quiche

Ez a Cukkinis-mozzarellás quiche recept Mézesélet blogjából származik. Kiegészítettem a hozzávalókat egy kis baconnel és gombával. Ahogy néztem van nála jó sok update recept. :)

                            

Hozzávalók:
Tészta:
80 g Master Mix szénhidrátcsökkentő lisztkeverék (7,4g CH)
80 g  BL 80-as liszt (ha nincs, akkor sima liszt + 1 tk búzasikér) (61g CH)
10 dkg  vaj (0,3g CH)
1 tojás (0,3g CH)
csipet só
(kevés víz)

Töltelék:

2 kisebb fej lilahagyma
2 kisebb cukkini (~30 dkg - 6g CH)
10 dkg mozzarella
5 dkg reszelt gouda sajt
1 fej gomba
5-10 dkg kockázott bacon
pici vaj
só, bors
2 dl tejszín

Összesen: ~80g CH /negyed szelet ~ 20 g CH

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Ha egy kis vizet adunk hozzá, jobban összeáll majd a tészta. Fóliába csomagolva legalább fél órára tegyük hűtőbe.
Fél óra múlva nyújtsuk ki a tésztát, helyezzük bele egy piteformába úgy hogy a peremre is kerüljön. Ha szükséges, ujjunkkal nyomkodjuk bele, eléggé formázható a tészta. Villával szúrkáljuk meg és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 10 percig.

Amíg sül a tészta, karikázzuk fel a cukkinit és tegyük félre. A hagymát vágjuk kockára és a baconnel együtt megpároljuk. Öntsük hozzá a tejszínt és a reszelt sajtot és forraljuk össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Amikor megsült a tészta, tegyük rá a cukkini felét, pár szelet gombát és öntsük rá a tejszínes szósz felét. Ismét cukkini, gomba, maradék szósz. Tetejére pedig darabolt mozzarellát tegyünk. Így süssük addig amíg a sajt el nem kezd pirulni (kb. 20 perc).
                                

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Igazán finom lehet

Praliné Zsuzsi írta...

Jaj de szuperül néz ki az a szelet!!! Ez a király az update-ben, betolsz egy ilyen negyed szeletet, és csak 20 gr ch-nál vagy :)))

Éva írta...

Nagyon guszta lett! Szívesen megkóstolnám, csak azért hogy milyen is az update-t szerint készült étel.:-))

Emoke írta...

Bianka: köszi, az volt :)

Erinacea: ugye? :D (remélem jól számolom)

Éva: Köszi! :) meg kell szokni, kicsit más, de nem rossz! :)

Panna írta...

Nagyon guszta! Az ízük is ilyen finom ezeknek az update-s kajáknak, mint amilyen jól néznek ki képen? Mert akkor rászokok! Ja és király a sörös háttér ;))

Turák Kinga írta...

jól hangzik! Már csak ilyen master mixet kellene beszerezni! :)
Norbis boltban lehet kapni? Elméletileg van egy Móváron...

Emoke írta...

Panna: sörös háttér :D:D Mi más?! :D Nem mondom azt hogy rosszak ezek a kaják, de azt se hogy túl jók. :) Más. Aki hozzá van szokva a tömény édességdömpinghez, az azt fogja mondani, hogy szar. Aki egészségesebben evett eddig, annak sztm ízleni fog. Viszont hamar meg lehet szokni, onnantól már jó. :) Múltkor ettem egy szelet csokit és kiköptem, hogy húúúdeédes!!! A gofriban amúgy észrevehetetlen volt ez a liszt. De mivel ilyen 10 dkg-kat használok, semmi gáz. Nincs hasmenésünk se (Bencének se!!! nem is értem, aki azt írja, hogy...) A csokiskeksz az omlós lett (tuti ettől) és sztm sokkal több rostot viszek be, mint eddig. És úgy tűnik Bence sincs tőle rosszul..sőt. Én meg 3 hete nem hisztiztem. :D Szóval állandó lehet a vércukorszintem is...nekem ez most így jó.

Kinga: igen, norbis boltban lehet kapni. Fél kg 940,- Nem olcsó, de elég sokáig tudom használni.

Panna írta...

Akkor ezek szerint ez tényleg jó mindkettőtöknek! Csak így tovább, egyetek sok egészséges kaját!! :)) de tényleg :)) Amúgy én igyekszem egészségesen étkezni, bár az utóbbi időben picit elromlottam, mert bűnözök.. jó lesz visszatérnem ezekhez az egészségesebb kajákhoz. Tuti ízlene nekem is, erre következtetek akkor ebből amit írtál. Na majd próba cseresznye :))

Turák Kinga írta...

jártam a norbis boltban, nincs majd talán a héten. Viszont, most van cukkíni, kaptunk. Úgyh lehet megpróbálom normál liszttel, v épp tk-val. Nagyon guszta! :) Ja és köszi a blogot, mert találtam jó pár finomságot! :)