Igazából a már bevált epres fagylaltot feleztem és töltöttem a csokoládéhüvelybe. Ritkán használom ezt a formát, mert az átlaghoz képest több csokoládéval kell dolgozni, de azért megéri. :)
Hozzávalók (8 db):
17,5 dkg eper
5 dkg cukor
9 dkg tejföl
9 dkg habtejszín
fél kk citromlé
17,5 dkg eper
5 dkg cukor
9 dkg tejföl
9 dkg habtejszín
fél kk citromlé
bevonáshoz:
30 dkg fehér csokoládé
kb. 2 dkg darált liofilizált eper
Az epret megtisztítjuk és felkockázzuk. Megszórjuk cukorral és lefedve állni hagyjuk 1 órán át. Ha letelt az idő, hozzáadjuk a többi alapanyagot és botmixerrel turmixoljuk.
Előkészítjük a polikarbonát formát. A fehér csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. (képes temperálás polikarbonát formában: itt található, képes beszámoló szilikonos formában: itt található). A liofilizált epret olvasztás közben kevertem a csokoládéhoz. A csokoládé szilárdulásáig a formát hűtőbe tesszük.
Dermedést követően megtöltjük az epres krémmel és a formát betesszük a mélyhűtőbe. Miután megdermedt a fagylalt a maradék csokoládét újratemperáljuk és egyesével - a megszokottól eltérően - egy kanálnyi csokoládét teszünk a formára és elkenjük. Nagyon gyorsan dermed. Visszatesszük a mélyhűtőbe és 15 perc után kifordítjuk a formából.
Kissé nehézkes enni, de tesóm gyerekei ettől függetlenül mindet betermelték. :)))
5 megjegyzés:
polikarbonát forma híjján is lehet ilyent? szerinted?
(azaz szilikonossal ugye nem müx?)
szió:) De lehet szilikonossal is. Ami ilyen nagyméretű, muffinszerű. Zsuzsi csinált abban annó! :)
Meseszép ez a forma! Meg az is ami benne készült :-)
Nagyon szép, már azóta szemeztem vele mióta kiraktad az oldal sávba! Végre recept is van hozzá :)
Mademoiselle: köszönöm :)) Nagyon szeretem én is ezt a formát! :)
Vikvi: jaj köszi :D Bár most már lehet eper nincs hozzá. :/ Kicsit lassan megy ez a blogolás. :(
Megjegyzés küldése