David Lebovitz oldalán találtam rá a világ legegyszerűbb csokoládés fagyijára vagy jégkrémjére (mindkettő készülhet belőle - ha valakinek netán nincs jégkrémformája) Csoki és banán együtt jó páros, és ehhez a Baileys csak jól jöhet...hmmmm!!! Lehet tripla adagot kellett volna készíteni a dupla helyett. :) Fagylaltgép se kell hozzá, tojás se, átkeverni se kell, krémes marad, gömbözhető. :) Felnőtteknek való. :)
(bár gyanítom mascarponeval működhet és akkor gyerekek is fogyaszthajták - legközelebb kipróbálom úgy)
Hozzávalók:
(4 db mini jégkrémhez és kb 500 ml fagylalthoz)
11 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
1,6 dl tej (2,8 %)
1,6 dl Baileys
2 érett banán
1 ek rum
Bevonat: (még maradt az after eight jégkrémből, csak újra kellett melegíteni)
15 dkg étcsokoládé
5 dkg kakaóvaj
2 ek szeletelt mandula
A csokoládét és a tejet vízgőz fölött összeolvasztjuk és jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk a Baileyst a leturmixolt banánt és a rumot.
Ha fagyit szeretnénk: tegyük a krémet egy zárható edénybe, majd mélyhűtőbe.
Ha van szilikonos jégkrémformánk, melyet pl. ITT lehet venni, akkor tegyük abba is a krémet.
Miután megdermedt, gyors mozdulattal mártsuk meg az olvasztott csokoládés-kakaóvajas-mandulás masszában a jégkrémet, melyet vagy együnk meg szinte azonnal, ahogy rádermedt a csoki, vagy tegyük vissza picit a mélyhűtőbe és ezt követően együk meg. :)
Miután megdermedt, gyors mozdulattal mártsuk meg az olvasztott csokoládés-kakaóvajas-mandulás masszában a jégkrémet, melyet vagy együnk meg szinte azonnal, ahogy rádermedt a csoki, vagy tegyük vissza picit a mélyhűtőbe és ezt követően együk meg. :)
Hát nem tök egyszerű? Ki fogja elkészíteni? :) Ha nincs kakaóvaj az sem probléma, kicsit vastagabb csokiburkot kap a jégkrém...úgysem rossz. :)
A csokizási ötletet továbbra is köszönöm Praliné Zsuzsinak, aki megosztotta velünk a tökéletes jégkrémre való csokiburkot. :)
A csokizási ötletet továbbra is köszönöm Praliné Zsuzsinak, aki megosztotta velünk a tökéletes jégkrémre való csokiburkot. :)
7 megjegyzés:
DL, a fagyikirály! Legszívesebben minden fagyireceptjét kipróbálnám. :-) Nagyszerű lett ez a jégkrém is!
Minden összetevője kedvenc. Naná, hogy elkészítem! Még szép! :)
Katuci: köszi! tényleg jó fagyikat készít, Zsuzsi könyvét itt lapozgatom megállás nélkül :D (azért vigyázok rá :D)
Winebeershoot: hajrá! :DD sztm holnap itt készül még egy adag :)
Köszönjük a receptet! Mi gyorsan ki is próbáltuk a fagyi változatot (máz nélkül).
Van ötletetek, hogy hogyan lehetne kicsit krémesebbé tenni? Például a vaj segíthet?
Leila Zsirosné Koródi: sztm mascarpone vagy görög joghurt segíthet. Vajat én nem használnék. Vagy ha van fagyigéped, akkor az biztos krémesebbé fogja kikeverni.Ha nincs gép, kb. fél óránként botmixerrel át lehet keverni.
Bence/Emoke: Köszönöm a tippet! :)
Èn még sosem csinàltam jégkrémet.......kezded meghozni a kedvem...:))) Először is rendelek formát...:D
Megjegyzés küldése