2012. július 13., péntek

Csokoládés-banános jégkrém és/vagy fagyi

David Lebovitz oldalán találtam rá a világ legegyszerűbb csokoládés fagyijára vagy jégkrémjére (mindkettő készülhet belőle - ha valakinek netán nincs jégkrémformája) Csoki és banán együtt jó páros, és ehhez a Baileys csak jól jöhet...hmmmm!!! Lehet tripla adagot kellett volna készíteni a dupla helyett. :) Fagylaltgép se kell hozzá, tojás se, átkeverni se kell, krémes marad, gömbözhető. :) Felnőtteknek való. :)
(bár gyanítom mascarponeval működhet és akkor gyerekek is fogyaszthajták - legközelebb kipróbálom úgy)


Hozzávalók:
(4 db mini jégkrémhez és kb 500 ml fagylalthoz)

11 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
1,6 dl tej (2,8 %)
1,6 dl Baileys
2 érett banán
1 ek rum

Bevonat: (még maradt az after eight jégkrémből, csak újra kellett melegíteni)
15 dkg étcsokoládé
5 dkg kakaóvaj
2 ek szeletelt mandula


A csokoládét és a tejet vízgőz fölött összeolvasztjuk és jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk a Baileyst a leturmixolt banánt és a rumot.

Ha fagyit szeretnénk: tegyük a krémet egy zárható edénybe, majd mélyhűtőbe. 

Ha van szilikonos jégkrémformánk, melyet pl. ITT lehet venni, akkor tegyük abba is a krémet.


 Miután megdermedt, gyors mozdulattal mártsuk meg az olvasztott csokoládés-kakaóvajas-mandulás masszában a jégkrémet, melyet vagy együnk meg szinte azonnal, ahogy rádermedt a csoki, vagy tegyük vissza picit a mélyhűtőbe és ezt követően együk meg. :)


Hát nem tök egyszerű?  Ki fogja elkészíteni? :) Ha nincs kakaóvaj az sem probléma, kicsit vastagabb csokiburkot kap a jégkrém...úgysem rossz. :)

A csokizási ötletet továbbra is köszönöm Praliné Zsuzsinak, aki megosztotta velünk a tökéletes jégkrémre való csokiburkot. :) 

7 megjegyzés:

Katucikonyha, írta...

DL, a fagyikirály! Legszívesebben minden fagyireceptjét kipróbálnám. :-) Nagyszerű lett ez a jégkrém is!

Winebeershoot írta...

Minden összetevője kedvenc. Naná, hogy elkészítem! Még szép! :)

Emoke írta...

Katuci: köszi! tényleg jó fagyikat készít, Zsuzsi könyvét itt lapozgatom megállás nélkül :D (azért vigyázok rá :D)

Winebeershoot: hajrá! :DD sztm holnap itt készül még egy adag :)

Unknown írta...

Köszönjük a receptet! Mi gyorsan ki is próbáltuk a fagyi változatot (máz nélkül).
Van ötletetek, hogy hogyan lehetne kicsit krémesebbé tenni? Például a vaj segíthet?

Emoke írta...

Leila Zsirosné Koródi: sztm mascarpone vagy görög joghurt segíthet. Vajat én nem használnék. Vagy ha van fagyigéped, akkor az biztos krémesebbé fogja kikeverni.Ha nincs gép, kb. fél óránként botmixerrel át lehet keverni.

Unknown írta...

Bence/Emoke: Köszönöm a tippet! :)

Elena írta...

Èn még sosem csinàltam jégkrémet.......kezded meghozni a kedvem...:))) Először is rendelek formát...:D