2012. november 10., szombat

Pisztáciás trüffel

Trüffelt készíteni egyszerű. Csak a dermedés időigényes, azt kell türelemmel kivárni. Utána kis maszatolás és kész is. :) Pisztácia helyett lehet készíteni dióval, mogyoróval, mandulával is. Kinek mi a kedvence. :)


Hozzávalók (15 mini db):

50 g habtejszín
30 g darált sótlan pisztácia*
11 g étcsokoládé (65%)
25 g vaj

hempergetéshez: kb. 10 g darált sótlan pisztácia 
(aki cukrosan szereti 1-2 tk porxukor)


A tejszínt egy lábasban épp csak felforraljuk és elkeverjük benne a darált pisztáciát. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne az apróra tördelt csokoládét és vajat. (picit visszatehetjük a tűzre, de csak annyira, hogy felolvadjon minden). A krémet tegyük hűtőbe pár órára (vagy egy éjszakára). 
 
Húzzunk gumikesztyűt (célszerű legalábbis) és vizezzünk be egy teáskanalat. Formázzunk gombócokat és hempergessük meg a darált pisztáciában. Fogyasztásig tároljuk hűtőben. Érdemes duplázni/triplázni az adagot. :))

*sótlan pisztácia - aldiban/lidlben lehet(ett) kapni  
Aki pedig ilyen fodros cuki papírkapszlit szeretne venni, ITT megteheti. Valamint mindjárt érdemes mellé beszerezni átlátszó műanyag bonbonos dobozkát is, amit pedig ITT találtok.

Ötlet: Csokoládés édességek kiskönyvtára - Ínyenc csokoládék

5 megjegyzés:

Éva írta...

Szépek !Ez nagyon finom lehet és ötletnek nagyon jó! Igaz lányaimtól most kaptam egy bonbonos könyvet, de minél több lehetőség adódik annál jobb így lehet választani!

Emoke írta...

köszi Éva! :) Bonbonos könyvből, receptből sose elég. :)

Unknown írta...

Nagyon finom lehet, bár én a mogyorót jobban szeretem mégis ez így olyan jól néz ki, hogy biztos nem változtatnék rajta!

Szofi írta...

Emőke, én ILYET kérek szépen, ha megyek a hurka-kolbászt elpusztítani!:DD

Emoke írta...

Vikvi: köszi, amúgy mogyival is finom!! :) Csak a pisztácia jobban mutat! ;)

Szofi: pont ezt?! hát nem kihívás... ;) :D