2012. november 10., szombat

Pisztáciás trüffel

Trüffelt készíteni egyszerű. Csak a dermedés időigényes, azt kell türelemmel kivárni. Utána kis maszatolás és kész is. :) Pisztácia helyett lehet készíteni dióval, mogyoróval, mandulával is. Kinek mi a kedvence. :)


Hozzávalók (15 mini db):

50 g habtejszín
30 g darált sótlan pisztácia*
11 g étcsokoládé (65%)
25 g vaj

hempergetéshez: kb. 10 g darált sótlan pisztácia 
(aki cukrosan szereti 1-2 tk porxukor)


A tejszínt egy lábasban épp csak felforraljuk és elkeverjük benne a darált pisztáciát. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne az apróra tördelt csokoládét és vajat. (picit visszatehetjük a tűzre, de csak annyira, hogy felolvadjon minden). A krémet tegyük hűtőbe pár órára (vagy egy éjszakára). 
 
Húzzunk gumikesztyűt (célszerű legalábbis) és vizezzünk be egy teáskanalat. Formázzunk gombócokat és hempergessük meg a darált pisztáciában. Fogyasztásig tároljuk hűtőben. Érdemes duplázni/triplázni az adagot. :))

*sótlan pisztácia - aldiban/lidlben lehet(ett) kapni  
Aki pedig ilyen fodros cuki papírkapszlit szeretne venni, ITT megteheti. Valamint mindjárt érdemes mellé beszerezni átlátszó műanyag bonbonos dobozkát is, amit pedig ITT találtok.

Ötlet: Csokoládés édességek kiskönyvtára - Ínyenc csokoládék

5 megjegyzés:

Éva írta...

Szépek !Ez nagyon finom lehet és ötletnek nagyon jó! Igaz lányaimtól most kaptam egy bonbonos könyvet, de minél több lehetőség adódik annál jobb így lehet választani!

Bence/Emoke írta...

köszi Éva! :) Bonbonos könyvből, receptből sose elég. :)

Vikvi írta...

Nagyon finom lehet, bár én a mogyorót jobban szeretem mégis ez így olyan jól néz ki, hogy biztos nem változtatnék rajta!

Szofi írta...

Emőke, én ILYET kérek szépen, ha megyek a hurka-kolbászt elpusztítani!:DD

Bence/Emoke írta...

Vikvi: köszi, amúgy mogyival is finom!! :) Csak a pisztácia jobban mutat! ;)

Szofi: pont ezt?! hát nem kihívás... ;) :D