2012. július 29., vasárnap

Gorgonzolás fagylalt málnaszósszal

A bevállalósabbaknak, mivel a gorgonozát/kéksajtot vagy szereti valaki vagy nem. Magában nagyon tömény, intenzív íze van, még nekem is. 1 gombóc bőven elég, viszont egy kis málnaszósszal ettem vagy hármat. :)) 


Hozzávalók:

4 tojás sárgája
5 dkg xilit
4 dl habtejszín
1,5 dl 3,5 %-os tej
10-12 dkg gorgonzola sajt


málnaszósz:

20 dkg málna
1 ek xilit
1 tk citromlé

Egy lábasban épp csak forraljuk fel a tejszínt és a tejet. Eközben a tojások sárgáját és a xilitet habverővel keverjük habosra. Szép lassan öntsük a tojásos-cukros keveréket a tejszínhez. Kavarjuk folyamatosan, hogy besűrűsödjön. Akkor jó, ha a krém bevonja a kanál hátát. Ne csináljunk belőle rántottát. Vegyük le a lábast a tűzről, morzsoljuk bele a sajtot és keverjük el, hogy elolvadjon. Ha kihűlt tegyük mélyhűtőbe. (nem kell átkavargatni, mert elég krémes) Fogyasztás előtt 20-30 perccel vegyük ki.


Málnaszósz: Egy kis lábasba tegyük oda a málnát, a xilitet (tetszőleges mennyiségben, én nem csináltam édesre), citromlevet. Forraljuk össze és tegyük félre hűlni.

Forrás: Gordon Ramsay fagyija apró módosításokkal, eredeti recept itt.
Mandulasarok Noéminél pedig egy jó kis camembertes fagyi található, csak azért nem ez készült, mert akárhányszor vettem camembert sajtot az minidg szendvicsre került...egy idő után feladtam a tervet. :))

1 megjegyzés:

gionetta írta...

Hogy Neked mik eszedbe nem jutnak Emőke! Nagyon izgalmas fagyi ez is és biztos finom is! :-))