Nem tagadom, tallér formára elég régóta vágyakoztam, csak épp a számomra megfelelőt nem találtam...mostanáig. :) Ez a forma is féltett kincs lesz. :P És megfordítva, csak a csokoládéhüvelyt használva jó kis mousse-okat és egyebeket lehet majd beletenni. Csak legyen, aki megegye. :) Hm? Jelentkező?
Névnapra készült, családnak... :) És megkaptam a szokásos beszólást is "keveset hoztál". :)
Hozzávalók (8db 40g-os tallérhoz)
bevonáshoz:
25-30 dkg étcsokoládé (53%)
töltelékhez:
15 dkg marcipánmassza
5-6 dkg fehércsokoládé
1 dl tejszín (30%)
5 cl Baileys
25-30 dkg étcsokoládé (53%)
töltelékhez:
15 dkg marcipánmassza
5-6 dkg fehércsokoládé
1 dl tejszín (30%)
5 cl Baileys
Először elkészítjük a krémet: A tejszínt egy kis lábasban felforraljuk (kb. 1 percig). Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a Baileys-t (vagy egyéb tetszés szerinti alkoholt) majd az apróra tördelt marcipánt. Addig keverjük, amíg fel nem olvad benne.
Hozzáadjuk az apróra tört fehércsokoládét is kevergetve felolvasztjuk. (egy picit vissza lehet tenni a tűzre, ha nagyon nem olvadna, de vigyázzunk vele, nehogy odaégessük! Ha túl hígnak érzékeljük tegyünk még hozzá pár dkg fehércsokoládét) Tegyük félre hűlni.
Előkészítjük a polikarbonát formát. Az étcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. (képes temperálás: ITT található). A csokoládé szilárdulásáig a formát hűtőbe tesszük.
Majd egy habzsák, vagy kanál segítségével megtöltjük a formákat helyet hagyva a lezáráshoz. Rövid ideig hűtőbe tessszük. Újratemperáljuk a csokoládét és lezárjuk a tallérokat. Kb. 1 óra múlva kifordítjuk a formából.
Majd egy habzsák, vagy kanál segítségével megtöltjük a formákat helyet hagyva a lezáráshoz. Rövid ideig hűtőbe tessszük. Újratemperáljuk a csokoládét és lezárjuk a tallérokat. Kb. 1 óra múlva kifordítjuk a formából.
És egy kép belülről:
forrás: Könnyen, gyorsan, finomat - Pralinék és Bonbonok c. könyv.
Nekem ez túl finom volt. ;) Erősen a szamos golyóra emlékeztetett az íze. Könnyen lehet variálni szinte bármivel (málnapürével, eperpürével, egzotikus gyömbérpürével stb.stb)
10 megjegyzés:
Nagyon szép lett, guszta! Biztosan nagyon finom , egészen profin gyártod már ezeket a bonbonokat, nagyon szép ennek a tallérnak a formája.
Most kaptam én is muffin formát olyat ami rózsa alaku 6 darabos, nagyon szép .Ez viszont nagyobb mint a hagyományos nem tudom ebbe szerinted bármilyen muffint süthetek?
Középre vízjelezd, mert a felső fotóról lefogják vágni a szöveget! Ezt lopni fogják! :D
Beleharaptam a képernyőbe...
Éva: köszönöm! Nem ismerem sajnos ezt a formát. Sztm bármilyet süthetsz. :)
Raindrop: majd a Norbiék, ugye? :P (update bonbon) :D
Ami: jó fogaid lehetnek :)
Gyönyörű forma. Nem csodálom, hogy beleszerettél. Remekül avattad fel. :)
Nagyon jól néz ki, szuper a forma :)
Erre a marcipánkrémre vártam, vágytam!! :)
Gyönyörű!:)
Petra, Vikvi, Róza: köszönöm!! :)
Barbi: remélem ízleni fog! :) /a fehércsokival lehet majd játszadozni sűrűségét illetően/ :)
Istenem, pont a minap beszéltünk a gyerekkori kedvenc szaloncukorról, ami roppanós fényes csokiba rejtett marcipánkrém volt...újra éreztem egy pillanatra az ízét! :) Ez lesz az első bonbonom, mert ez bizony nem hagyom ki! :)
Megjegyzés küldése