Nos a mi konyhánkban is készült dulce de leche krém, avagy karamellizált tejkrém, amit természetesen bonbonba szerettem volna tenni. Praliné Zsuzsi említette, hogy bolondítsuk meg whiskyvel, mert ő már próbálta, és hát ez meg is történt. Mi is eléggé megbolondultunk, nem csak a krém. :) Én szinte nem is ettem belőle...elég ütős. :) Zsuzsi whiskys bonbonja ITT található.
Mivel picit folyósabb maradt a krém, aggódtam a bonbon lezárása miatt, így Bence forralt rajta egy kicsit és így pont elegendő lett a krém 28 db bonbonhoz.
A dulce de leche krém receptjét, elkészítése megtalálható ITT.
Hozzávalók:
kb. 2-3 evőkanál whisky
bevonáshoz:
kb. 20 dkg étcsokoládé (65%)
csillámpor (elhagyható)
Előkészítjük a polikarbonát formát. (ha használunk csillámport, egy ecset segítségével kenjük ki a formát).
Az étcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. (képes temperálás polikarbonát formában: itt található, képes beszámoló szilikonos formában: itt található). A csokoládé szilárdulásáig a formát hűtőbe tesszük.
A karamellkrémhez hozzáadjuk a whisky-t. Figyeljünk arra, hogy ne adagoljuk túl, mert akkor folyós lesz a krém. (kb 2-3 evőkanál elegendő). A tölteléket kiskanállal belekanalazzuk a megszilárdult csokihüvelyekbe, helyet hagyva a lezáráshoz és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Amint megdermedt a töltelék újratemperáljuk a csokoládét és lezárjuk a bonbonokat. Kb. 30-60 perc elteltével kifordítjuk a bonbonokat a formából.
3 megjegyzés:
Nagyon guszták,jó párosítás!
Luxus élmény, már ránézésre is. Hajszálvékony burok, és ez a krém... Odavagyok. :)))
Belly: köszi, tényleg jó kis párosítás :)
Petra: :D köszi, tényleg hajszálvékony lett a burok. ;)
Megjegyzés küldése