2011. június 28., kedd

Low carb fasírt

Alakreform újságból az ötlet, kicsit Emőkésítve. :)


Hozzávalók (12 db fasírthoz):

50 dkg darált pulykamell
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szelet Update1 kenyér
1 tojás
só bors
kb fél dl tej
1 nagyobb paradicsom
10 dkg mozzarella

A darált húsba beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott kenyeret, az apróra vágott  vöröshagymát, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A masszát jól összedolgozzuk, muffinformába töltögetjük. (nálam szilikonos a kapszli).
180 fokon 10 percig sütjük, majd szeletelt paradicsomot és mozzarella sajtot teszünk a tetejére és sütjük még kb 15-20 percig, amíg a sajt elkezd pirulni. Ennyi. Természetesen koviubit ettem mellé, mi mást?! :)

5 megjegyzés:

Ami írta...

Milyen ötletes, és nagyon guszta!

Gesztenye receptjei írta...

Emőke!
Milyen ötletes dolgokat készítesz mostanában, csak ámulok!!:-))

Éva írta...

Nagyon ötletes nem kell állni a tűzhely mellett még sütöm , csak bekészítem a sütőbe és a készre sűlt fasirtot kiveszem!
Nagyon guszta lett !

na írta...

tarajos faszírt, szupi :D

megyek palacsintát sütni...

Bianka írta...

Én is sütöttem így tényleg finom, de az olajos még is az igazi :)