2011. június 29., szerda

Feketeribizlis jégkrémvirág - VKF XLIII.

Heves Jeges - Vigyázz Kész Főzz XLIII.

Reni, Az élet napos oldala blog írója a VKF új háziasszonya. A kiírás megtekinthető: itt. Az ötlet tökéletes, fagyiszezon is van, jeges italokat is készítünk, elvégre nyár van (valahol). Igaz az  epres frozen daiquirim már posztolásra került, de azért egy-egy darab jégkrémvirág is bármikor jól jöhet.


Volt még a mélyhűtőben feketeribizli. Az eperfagyi alapján készült.

Hozzávalók:

17,5 dkg feketeribizli
5 dkg nyírfacukor (a ribizli savanykás, mehet bele több is)
9 dkg tejföl
9 dkg tejszín
fél kk citromlé

A ribizlit megmossuk, összeturmixoljuk a többi hozzávalóval. Egy légmentesen záródó edénybe tesszük és 30 percenként átturmixoljuk. Mielőtt teljesen megfagyna megtöltjük az ikeás olcsó jégkockaformát (én egy kis csokicseppet is tettem bele dísznek). Mikor megfagyott szépen kipattintjuk egy tálra.

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodásan néznek ki

Ami írta...

Szuper fotó, szuper desszert! :)

Panna írta...

Csúcs ez a kép!! Szép sorban be is tudnám kapkodni ezeket a fagyi virágokat :))

Emoke írta...

Köszi szépen! :)

Mary írta...

Csodás lett nagyon! :)

Kati írta...

Csodaszép.

Gesztenye receptjei írta...

De jóóó, a képektől meg odavagyok:-))
Nem tudom nekem lesz-e időm rá?

Elena írta...

Ügyiiiiiii!!!
Szépséges képek!!!...elkapnék egy jégkrémvirágot....:)
Szerintem Mozzi most kimarad....(VKF) :(
Üüüüdv és szép Napot!

Szederliget írta...

Gyönyörűséges képek! :)

Ha van kedved játszani egyet, nézz be hozzám :)
http://szederliget.blogspot.com/