2012. szeptember 23., vasárnap

Zöldleveles borsóleves

Ismét Rachel Allen. :) A recept úgy kezdődik, hogy "A férjem, Isaac ezt a levest kb. 10 perc alatt készíti el..." Nos, a pasim, Bence ezt a levest kb. 15 perc alatt készíti el, mosogatással együtt. 
Emőke, azaz én pedig kb. 10 perc alatt tűntetem el. (durván bezabáltam belőle :)) Na szóval a leves csúcsszuper...! Ajánlom! Egészséges is. Bencefőzteleves! Az mindig finom, benne van a szeretete is. :)
A recepten módosított picit (zárójelbe írom az eredetit)


Hozzávalók 4-6 főre:

1 l zöldség- vagy csirkealaplé
5 újhagyma, megtisztítva és felszeletelve (eredeti: 6)
3 gerezd fokhagyma, megpucolva és megtörve (eredeti: 4)
só, fehérbors
400 g borsó, frissen vagy fagyasztva (eredeti: 450 g)
100 g ruccola, aprítva (eredeti: 250 g vízitorma, ruccola vagy spenót, vagy ezek keveréke)
200 ml habtejszín


Az alaplét, az újhagymát és a fokhagymát lábosba tesszük, sózzuk-borsozzuk és felforraljuk. 4 percig forraljuk, amíg a hagyma meg nem puhul, majd hozzáadjuk a borsót és magas lángon főzzük, majd amikor felforrt, levesszük a fedőt.
1 perc múlva hozzáadjuk a durvára aprított leveleket és további 0,5-1 percig főzzük, amíg a borsó és a levelek meg nem puhulnak. Hozzáadjuk a tejszínt és azonnal turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Ennyi. 

Rachel Allen további, már elkészített receptjei itt találhatóak.
A köny pedig a Tbálint Kiadónál megvásárolható. 

Nincsenek megjegyzések: