Életem legjobb palacsintatortája. Erről ennyit, nincs több mondandóm róla. :) Bence szerint pedig nem is palacsintatorta, hanem a hatlapos süti extrém tizennyolclapos változata. :) Hát lehet igaza van. :))
Hozzávalók:
Palacsinta: a már bevált vékony palacsinta recept duplázva, így lesz kb. 24 db
25 dkg finomliszt
4 nagy tojás
2 tasak vaníliáscukor
2 csipet só
50 dkg hideg tej
50 dkg hideg tej
8 dkg olvasztott vaj (4 evőkanál)
pár csepp olaj a sütéshez
Tegyük egy keverőtálba a lisztet, tojást, vaníliás cukrot és a sót. Robotgép segítségével kezdjük el keverni, majd folyamatosan adjuk hozzá a tejet és végül az olvasztott vajat. Addig keverjük, míg sima palacsintatésztát nem kapunk. Takarjuk le, és hűtőszekrényben pihentessük 2 órán át. A tészta akkor jó, ha állaga a főzőtejszín sűrűségéhez hasonlít. (Ha szükséges, kis tejjel higíthatjuk.) Majd süssük ki.
Amaretto-s csokoládéhab:
2,5 dl habtejszín
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál amaretto likőr
A habtejszínt előző este behűtjük!!! (12 órára) Másnap habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és a likőrt, majd félretesszük.
Csokoládés ganache krém:
2,5 dl habtejszín
20 dkg jó minőségű étcsokoládé (65%)
1 evőkanál méz
5 dkg vaj
A csokoládékrémhez közepes lángon felforraljuk a tejszínt egy vastag aljú lábasban. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az apróra tördelt csokoládét, mézet és végül a vajat.
ELKÉSZÍTÉS: 1 réteg palacsinta, nagyon vékony ganache krém, nagyon vékony amaretto hab, majd ismét palacsinta, ganache krém, amaretto hab. Ezt addig folytatjuk míg van krém. :) Kb. 18-20 palacsintához elegendő. Mivel hajnali 3-kor készítettem, úgy döntöttem feladom, így ahogy a képen is látszódik a felétől már felváltva rétegeztem a krémet. :) Végül körbekenjük a maradék amaretto habbal (célszerű egy kis adagot félretenni a végére) és megszórjuk kakaóporral.
Pisztácia pasztás trüffel golyó:
A trüffelem receptje és elkészítése a nosalty oldalán található. Annyi különbséggel, hogy nem darált liofilizált ribizlibe lett forgatva a trüffel, hanem kakaóporba és a krémhez magához hozzá lett adva 2 tk pisztácia paszta, amitől igen marcipánízű csokit sikerült alkotni.(Pisztácia paszta a Food-Packnál kapható)
19 megjegyzés:
Pompásan néz ki!!
köszönöm!!!:)
Örült jól néz ki! Hosszú "ö"-vel, persze :)
köszönöm! :D Nekem meg az epres curd-öd tetszik, az ötlet, hogy ha már van citrom, meg narancs...szóval jó! Kiwit szerettem volna készíteni, de nem mertem bevállalni. :)
Őrölt jól néz ki!
Micsoda ötlet! Nagyon szép lett!:)
Illéskrisz, Flóra: köszönöm szépen! :)
nagyon jó ötlet kipróbálom majd csak én a házi csokilikőrömet teszem majd bele :D
Palacsintához én csak liszet vizet sót és pici olajat szoktam használni, remélem ígyis lesz hasonló az íze.
ebből most egy szelet bőven elég lenne! :)
Nagyon guszta!
Én kérnék, de csak egy falatot lehet? :( Bár gondolom már annyi sincs belőle...
Nagyon finom lehetett, imádom a palacsinta tortát :)
Süne:óó házi csokilikőr!! szuper!! :) Igen finom ez a palacsinta, de tényleg. Én másképp csináltam eddig, de most már csak ezt a receptet használom.
Kinga: köszi :)
Konyhaviruóz: nincs :( Igazából családi banzájra vittem, mert mi alapból nem eszünk ennyit. :)
Vikvi: köszi, igen az volt. :) Én eddig lekvárosat-diósat ettem...de most ez a csúcs. :)
Jól néz ki, kérek én is egy szelettel :D
Nagyon ínycsiklandozó!:) El is mentem a receptedet:)
Kata: köszi, ment a szelet, virtuálisan. ;)
Roza: köszi, remélem ízleni fog. :)
tegnap nekiálltam....palacsintáztam,krémeztem,haboztam.egyszerűen...izé...sírva falatoztuk!orgazmikus!!!!!
az én szülinapos Mackómnak,már majdnem van egy olyan jó nője,mint Bencének!
<3 csókolom azt a dolgos kezed!
katze: :DDDDDD
Ennek nagyon örülök! :DDDD pusziiii
Nekem is nagyon tetszik a recept! meg is fogom csinálni az apukámnak ajándékba! két kérdésem van: a kész tortát hűtőben kell tárolni ugye? És amaretto helyett mit lehetne bele rakni? esetleg mandulaaromát? nem szeretnék ezért venni egy egész üveg likőrt :) Köszi!
Kedves Névtelen: Nem szoktam aromát használni, így nem tudom azzal milyen lenne. Inkább nem tennék bele. :) És igen, természetesen hűtőben kell tárolni. üdv. Emőke
Megjegyzés küldése