2012. február 23., csütörtök

Aligátorkörte krém

Vagyis avokádókrém. :) Avokádóról bővebben itt olvashattok. Ezt a krémet nagyon szeretem. Volt, hogy vajjaj, tejföllel kevertem, de végül az ömlesztett sajt vált be a legjobban. :)


Hozzávalók: 

2 kisebb avokádó (aligátorkörte)
1-2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
5 dkg natúr ömlesztett sajt
pár csepp citromlé
só 
bors

Megtiszítjuk az avokádót és eltávolítjuk a magját. A húsát darabokra vágjuk és aprítógépbe tesszük.Hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, az ömlesztett sajtot, citromlevet és krémes állagúra keverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tipp: mindig fogyasztás előtt frissen készítsük, mert gyorsan barnul. Tálalhatjuk pirítóskenyérrel, vagy mártogathatunk bele tortillachips-et.

Az avokádókrém megjelent a Kifőztük magazin 2012 februári számában, melyet ingyen letölthettek.

5 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Hű, micsoda fenevad elnevezés! Én is szeretem és nálam is a sajtkrémes verzió jött be...

Katucikonyha, írta...

Jajj, de szeretem... Nekem a mascarponés a kedvencem. :-)

krisz írta...

Az avokado magjat ne dobd ki, hanem tedd bele az elkeszult krembe. Meggatolja a barnulast.

krisz írta...

Az avokado magjat ne dobd ki, hanem tedd bele az elkeszult krembe. Meggatolja a barnulast.

Emoke írta...

Krisz: köszi az infót! :)