2011. február 18., péntek

Sertéskaraj raguval

Ez amolyan félig Budapest-szelet és félig Jóasszony módra készült sertéskaraj. Vagyis inkább a hűtőben fellelhető és mélyhűtőben sok helyet foglaló termékek egyesítése Emőke módra. Amiből finom kaja lett. :)


Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj; fél kg gomba, 20 dkg zöldborsó, 1 marék kockázott bacon, 2 fej vöröshagyma, 1 tk pirospaprika, majoranna, bors, fokhagymapor

A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk és félretesszük. 
A hagymát felkockázzuk és a baconnel együtt odatesszük párolni. Nem kell olaj, mert a bacon engedni fog annyi zsírt, amennyi kell nekünk. 
Közben egy másik edénybe odatesszük a borsót főni. Amíg fő a borsó gyorsan felszeleteljük a megmosott, megpucolt gombát. 
Amint kész a borsó, a gombával együtt rászórjuk a baconos-hagymás keverékre és fűszerezzük ízlés szerint. 
Pár perc alatt megpárolódik minden. A ragut kiszedjük egy tálba és a szaftján jól átpirítjuk a húst. Amint kész a hús, visszaöntjük rá a ragut és lefedve rotyogtatjuk még úgy 5 percig.

5 megjegyzés:

Beastie írta...

van olyan hogy maradék bacon ? :)

Bianka írta...

Szeretem az ilyen mindent bele kajákat, nagyon guszta

Emőke írta...

Beastie: marék vagy maradék? :P hogy olvastad épp? ;) Vagy, ha a hűtőben fellelhető dolgokra gondoltál, akkor igen! van nálunk olyan, hogy ottfelejtett baconmaradék :D

Bianka: köszi :) jó íze lett! :)

Panna írta...

Csatlakozom Biankához, én is nagyon kedvelem az ilyen kísérletezgetős tegyünk bele minden finomságot, amit szeretünk vagy éppen abból ami itthon van ételeket!

Kati írta...

Én is szeretem az ilzen kajákat!