2011. február 4., péntek

Krumplifőzelék

Lehet, hogy egyszerű étel, mégis sokan el tudják rontani. Én pontosan így szeretem, ahogy leírom. Bencém meg sehogyse szereti, de mégis evett belőle 1 tányérral. :)) (többet nem) És nemcsak azért evett belőle, hogy örüljek, hanem mert ízlett neki, mondta is. ;)


Hozzávalók: 1 kisebb fej vöröshagyma; kb. fél kg krumpli; 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só, 2 babérlevél, 1 pohár tejföl és 1,5-2 evőkanál keményítő (vagy liszt)

A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk (én így szeretem), és vízbe rakjuk, hogy ne barnuljon meg, amíg a hagymával bíbelődünk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Majd rászórunk kb 1 teáskanál sót, 1 teáskanál pirospaprikát és jól átkeverjük. Beletesszük a krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Belerakjuk a 2 babérlevelet is. Kb 15 percig főzzük. Egy kis edényben elkeverjük a keményítőt, tejfölt és pár evőkanál főzeléklevet és folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe öntjük. Óvatosan, hogy maradjon azért egészben is krumpli. Rotyogtatjuk még kb 5 percig és kész. Sültvirslivel ettük. 

uppsz, most látom, ott még maradt egy falatka ;)

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Mi is nagyon imádjuk