2010. november 8., hétfő

Tejszínes csirkemell

Egyik kedvencem, melyet hétköznapokra ajánlok.


Hozzávalók:
4 db nagyobb csirkemell vagy pulykamell
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
5 dkg vaj
só, bors
citrom leve
2 dl tejszín
rizs vagy tészta
fehérbor

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, besózzuk és megborsozzuk. A vaj és olaj keverékén megpároljuk a hagymát és a zúzott fokhagymát, beletesszük a csirkedarabkákat. Hirtelen megforgatjuk, hogy megfehéredjen. Felöntjük annyi borral, hogy az éppen ellepje. Kis lángon addig főzzük, míg a bor kb. a felére elpárolog. Ekkor hozzáadjuk 1 citrom levét, a tejszínt és egyet forraljuk.


1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom, szeretem