2013. április 15., hétfő

Könyvajánló: Neil Perry - Jól enni, jól lenni

Neil Perry - Jól enni jól enni című könyve nemrég jelent meg a T.Bálint Könyvkiadónak köszönhetően. Előrendelési akcióban most az első 30 szerencsés egy 1 éves előfizetést kap ajándékba az Ízek és érzések magazinra.


Neil Perry, a televíziós műsoraiból a magyar közönség számára is jól ismert, ausztrál sztárséf. Új könyvében saját, legkedvesebb ételeinek receptjeiből ad pazar válogatást. Azokból, amelyeket szabadidejében, otthon, családja és barátai legnagyobb örömére rendszeresen készít.

Ez a könyv nem a manapság divatos, bonyolult különlegességeket dicsőíti, hanem a békés, nyugodt, otthoni öröm-főzést, aminek Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Valóban véglenül egyszerű, ám annál fantasztikusabb ízharmóniákkal ismerteti meg olvasóit, amelyek kivétel nélkül bevált, kipróbált fogások.

A (hölgyek nem kis örömére) igen jóképű, "szolíd macsó" Perry a könyv minden oldalán emlékezteti olvasóit, hogy a főzés állandó örömforrás. A közös étkezés pedig - különösen a szeretteink, barátaink körében - akkor is minden alkalommal az élet kivételes ajándéka, ha csupán egy omlettet ütünk össze vasárnap reggelire. A gyönyörű kötetet páratlan szépségű és hangulatú fotók teszik még különlegesebbé. 

És akkor lapozzunk bele a könyvbe: Témakörökre van bontva, így kiválogattam pár kedvencet, amelyet szeretnék is majd elkészíteni. Úgy látom a hozzávalók beszerzése sem fog gondot okozni.

1. Reggeli - nincs sok recept, de pl az áfonyás palacsinta bármikor jöhet


2. Levesek, saláták: Sültcékla-saláta friss kecskesajttal


3. Pite, pasta: Spagetti borjúhúslabdával, paradicsommártással - hasonlót már készítettünk. Tuti darab.


4. Rizs, tenger, gyümölcs:  Paella csirkével, sertéssel és rákkal


5. Halas csodák, csodás halak: Lazac mentás-uborkás salsával


6. Szárnyas ünnepek - hétköznapokon is: Sáfrányos-rizses csirke


7. Ínyenc disznóságok: Rántott sertésszelet zsályás-almás burgonyakörettel


8. Bárány szelíden és... Grillezett bárányborda zöldfűszeres masalával


9. Zamatos borjúságok, férfias marhaságok: T-bone steak olasz módra - Bence kedvence lesz vajon?


10. Édes kis semmiségek...  Fehér-erdő torta - az én szekcióm. :) Van itt még mandulás-diós répatorta, gyümölcsparfé, citrompite...

A könyv végén pedig hasznos tanácsokat, kiegészítő recepteket találhatunk, mint pl.

- zöldségek főzése és párolása
- édes hagymalekvár
- csirke alaplé
- Aioli (fokhagymás majonéz)
- Béarni mártás

A könyv tehát 5.355,-Ft-os áron rendelhető meg a T.bálint Könyvkiadó honlapján  az ország egész területén ingyenes házhozszállítással. Érdemes megrendelni, mert most az első 30 szerencsés egy 1 évre szóló Ízek és érzések magazint kap ajándékba.

Ízek és Érzések recept- és gasztro-életmód magazin

Az Ízek és Érzések magazin az egészséges életmód és táplálkozás területén nyújt hónapról hónapra  segítséget az olvasóknak. A magazinban szereplő szakértői tanácsok, valamint egészséges ételreceptek könnyen beépíthetők a mindennapokba, teljes értékű életet és étkezést biztosítva. Sőt! még a vegetáriánusok, a laktóz-, gluténérzékenyek, illetve a cukorbetegek és candidások is megtalálják a számukra fogyasztható ételeket. Keressék kéthavonta az újságosoknál!


Egyetek jól, vagy legyetek jól? :)

2 megjegyzés:

ildikó írta...

Fantasztikus könyv lehet. Ez a mandulás-diós répatorta hasonló mint a tiéd?

Emoke írta...

Ildikó, nem tudom, de hamarosan kipróbálom. :)