Nem is tudom igazából, hogy panna cotta-e ez vagy szimplán gyömölcsös túrókrém. Túró nélkül én képtelen lennék megenni...próbálkoztam már, nem igazán ment. :) Szóval ez így tökéletes, nekem. Krémes, habos, túrós, gyümölcsös és egészséges, nem az a remegő kocsonya.
Hogy pontosan mennyi adag lett volna ebből a mennyiségből sajnos nem tudom megmondani (talán 6), csak mert megviccelt a habverő és beterítettem a konyhát és magamat is a habos túróval és a megmentett maradékból lett 3 adag. :)))
Hozzávalók:
25 dkg túró
1,5 dl tej
5 dkg nyírfacukor
fél citrom héja és leve
2 dl habtejszín
1 zacskó instant zselatin fix (20g)
Tetszőleges gyümölcs:
pl. őszibarack (kb. 5 db + a tetejére)
Forraljuk fel a tejet a nyírfacukorral együtt. Vegyük le a tűzről és amikor már nem forró keverjünk bele 10g (fél zacskó) zselatint. Tegyük félre.
Tegyük a túrót, citrom levét és héját a turmixgépbe, majd keverjük át. Adjuk hozzá a zselatinos tejet és a habbá vert tejszínt. Öntsük poharakba és tegyük hűtőbe dermedni.
A barackot pucoljuk meg, daraboljuk fel és turmixoljuk össze. (még volt itthon sárgahúsú barack, ez került a túró tetejére). Pillanatra forraljuk fel, adjuk hozzá a maradék 10 g zselatint és keverjük el benne. (Nem tettem hozzá semmi cukrot, mert elég édes volt magában is a barack.) Amikor kihűlt öntsük a túró réteg tetejére és tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
A tetejére kockázzunk friss barackot. És fogyaszthatjuk is.
Itt meg a rommá habosított konyha egyik része. :)
Ezt a gyümölcsös-túrós panna cottát küldeném az épp aktuális SAD (Süss, Alkoss, Díszíts!) fordulóra. A háziasszony Petra a reformkori konyha blog írója, témája pedig: Díszíts gyümölccsel.
5 megjegyzés:
Panna cottának nem panna cotta, de gyümölcsös túrókrémként nagyon finom lehet, biztosan kipróbálom majd! ;-)
Ez a panna cotta téma már amúgy is izgatja a fantáziámat, de most végképp felcsigázódtam!! :)))
Eszter: :)) na akkor túrókrém...sztm annak még jobb is. :D
teller-cake: :D örülök, ha meghoztam a kedved :)) aztán meg ne lepődj, hogy ez nem is ez nem is panna cotta :D
Igen, ez kell nekem!!A panna cotta nekem is túl kocsonyás, kiráz az állagától a hideg, hiába finom!!De ez valami irtó guszta!!!!
Szofi: üdv. Én szeretem ugyan a kocsonyát, de nem ezt. :D
Köszönöm! Szerintem is finom volt (én ettem meg mind :D)
Megjegyzés küldése