2012. január 24., kedd

Michel Roux: Tésztavarázs - előzetes

Úgy adódott, hogy hamarosan kezemben tarthatom Michel Roux Tésztavarázs című könyvét.

Gyerekkorom óta szerelmes vagyok a tészta szóba. ;) Kevés gasztrokönyv van, ami így megfog a csokisokon kívül. A bonbonos könyvek után, egy újabb profi könyv kerül majd itt nálunk terítékre a T-bálint Könyvkiadó  jóvoltából.

Volt alkalmam ma átlapozni egy könyvesboltban és lesz jó pár recept, amelyet ki is fogok próbálni. Az eredményeket természetesen láthatjátok majd itt a blogon. Én már nagyon várom!!!
 

A könyvről:  
"Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerű gyűjteményben amely minden klasszikus tésztareceptet a lehető legegyszerűbben mutat be. A 3 Michelin csillaggal rendelkező csúcsséf, Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a
tésztakészítés terén.
Minden fejezet egy meghatározott tésztafélére épül és ennek az alaptésztának az elkészítési technikáját lépésről lépésre mutatja be. Az ezt követő receptek az alaptészta különböző felhasználási módozatainak a lehetőségét ismertetik- édes és sós tésztaételek formájában egyaránt. Lenyűgöző a szerző által felvonultatott klasszikus és modern, sós és édes tészta receptek mennyisége és sokszínűsége. Végig kitűnően illusztrált szakácskönyv, ami arra született, hogy vezető szerepet töltsön be a tésztakészítés világában." T-bálint Könyvkiadó

3 megjegyzés:

Kati írta...

Megfertőztél vele:) Nekem is nagyon tetszik, már több helyen olvastam róla, csak kár, hogy Karácsony elmúlt, a szülinapom meg messze van:)

Emoke írta...

Kati: Nem beszéllek rá, mert az nem az én dolgom... ;) De elég jó könyv. :D
Előszülinap? :P

Unknown írta...

A receptek többségét meg lehet sütni? Gondolok a töltelékek hozzávalóira.
Már olyan sok helyen láttam ezt a könyvet isteníteni, hogy kedvem támad megrendelni. Érdemes?