2011. szeptember 11., vasárnap

Mandulás-kókuszos keksz

Ez paleos, a változatosság kedvéért. ;) Mostanság a kókuszzsír/olaj lesz a barátom a xilit mellett. :P

Az eredeti "Háztartási keksz" recept megtalálható a Kifőztük  magazin szeptemberi számában. Az alkotó pedig a paleo-s Pocak Panna. Én egy kis xilitet tettem hozzá. Neki 12 db lett, nekem kb. 30.

Hozzávalók (kb 30 db):

15 dkg mandula (épp akciós a lidlben..futás) 
5 dkg kókuszreszelék
2 tojás
2 dkg kókuszolaj
1 lapos ek xilit (elhagyható)

Aprítógépben a mandulát (héjával együtt) a kókusszal apróra daráljuk, hozzáadjuk a tojást, kókuszolajat, xilitet és jól összegyúrjuk. 
Golyókat formázunk és sütőpapírra helyezzük üket. Egy bevizetett pohár aljával kilapítjuk (én késsel szedtem le a pohárról, amúgy nem szándékozott lejönni a keksz)
175 fokos sütőben kb. 12 percig sütjük. (én félidőben átforgattam a kekszet, mert az alja pirult a teteje nem)

Ami jó benne: kb. 20 perc alatt kész :) U-mogyorókrémmel megkenve igen finom. :)

8 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszták lettek és igen finom lehet!

Emoke írta...

hú de gyors voltál :) Köszi! :) Finom ám! :)

Panna írta...

ÓÓ, megyek vendégségbe :)) Nagyon tetszik a kekszed :))

Barbi konyhája írta...

Nagyon tetszik! Látom teszteled a kókuszzsírt! Én nagyon elégedett vagyok vele!! :D

Kati írta...

Nekem is nagyon tetszik a kekszed, gratulálok, te nagyon ügyes vagy, tényleg teljesen életmódot váltottál, legalábbis amit én látok, a kaja terén.

Petra írta...

Teljesen egyetértek Katival az életmódváltással kapcsolatban. A kekszed nagyon guszta. :))))

Bianka írta...

Nagyon guszta, biztos az íze is remek

Kreatív konyha írta...

Gusztusosak lettek! Kókuszzsírt még nem próbáltam....