2011. január 17., hétfő

Rumoshold

Nagymamám receptje...anyukám kockásfüzetéből. :)


Hozzávalók: 
5 dkg vaj (vagy 4 dkg zsír)
1 tojás
15 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1/4 l tej
1 marék darált dió
1 sütőpor
25 dkg liszt

A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót robotgép segítségével összekeverjük, majd hozzáadjuk apránként a lisztes keveréket is.  Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. (a pontos sütési időt nem tudom sajnos megmondani, de figyelni kell, nehogy megégjen).



Máz a tetejére:
Egy meglangyosított tányérba beleteszünk 20 dkg porcukorot, 1/2 dl rumot, 1 ek forró vizet - kevergetni kell egy kanál (vagy fakanál) segítségéve, majd a langyosra hűlt tésztára öntjük. 
Pogácsaszagattóval azonnal szaggatjuk, mert különben ha megszárad a teteje törni fog.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

M@rti írta...

ÓÓÓ, én ezt ismerem! Nagyon sokszor készítettem, csak dió nélküli az én receptem. Történet is van hozzá, ahányszor ezt gyártom, eszembe jut: Kisebbik lánykám 3-4 éves kora körül egy kerti buliban elcsórta az 1 tálca rumos holdat, és az asztal alatt lerágta mindnek a tetejét. Ez volt élete első alkoholos élménye. Összevissza ugrált, viháncolt. (remélem a GYIVI-től nem olvassák) :-) Sokat emlegetjük!

Emoke írta...

:))))) Hehe! :D Nálunk meg csak én szerettem és Anyukámtól mindig kaptam karácsonyra egy tepsivel. Ééés mivel én elég lelkesen tudom enni azt, ami ízlik, rájöttek tesómék is hogy ez finom! :D Most muszáj osztozkodni. ;)