Snickerdoodles. Ez volt az első recept, amit kinéztem Rachel Allen Bake c. könyvéből. Biztos a keksz neve fogott meg. :) Készítsétek el. Igen finom, omlós! Karácsonyra is nagyon jó lesz, mivel szokás szerint pikk-pakk kész.
Hozzávalók (kb. 32 db):
12,5 dkg puha vaj
11 dkg cukor
1 tojás
1 tk vanília kivonat
25 dkg liszt
fél tk őrölt szerecsendió
3/4 tk sütőpor
csipet só
hempergetéshez: 2 ek cukor, 1 ek fahéj
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, vanília kivonatot.
Apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet, sót és szerecsendiót is.
Egy tálkában keverjük össze a cukrot és a fahéjat. (aki nem szereti kakaósan is készíthető - Bencének a fele így készült).
Csipkedjünk le a tésztából kis darabokat és formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük meg a fahéjas cukorban. (lemértem én 14-15 g-os golyókat készítettem)
Tegyük a zsírpapírra őket kb. 3 cm-s helyeket hagyva egymás között.
Egy villa segítségével nyomkodjuk le és süssük kb. 12-15 percig. Tegyük át sütőrácsra és hagyjuk hűlni.
5 megjegyzés:
Á, ez tök jó, mindjárt megy is a Pinterestre, hogy nehogy elfelejtsem :))
:) köszi!
Ó, de jól néz ki! Ráadásul fahéjas, imádom!Ki fogom próbálni :-)
Nagyon klassz, tényleg szuper neve van! És az íze is biztos az :)
Sütis néne: köszönöm, remélem ízleni fog! :)
Vikvi: köszi ;) bizony finom! :)
Megjegyzés küldése