2011. július 18., hétfő

Protein jégkrém

Csináltam Manócskámnak low carb jégkrémet. 
 
Természetesen a protein jégkrém csokimáz és mogyorókrokant nélkül értendő. Ez csak dísz volt.


Van itthon nekem 5 kg csokoládé ízű fehérjeporom. Emőke meg megvette Norbi U1-es shake-jét. 

Összehasonlítottam az összetevőket.

U1 easy shake: savófehérje koncentrátum, élelmi rost, sovány tejpor, kakaópor, zsírszegény kakaópor, aroma, édesítőszer (szukralóz) 

100 g turmix italpor: energia: 390 kcal; fehérje: 64,0 g;  szénhidrát: 12,6 g (ebből cukor: 5,3 g), zsír: 7,1 g (ebből telített zsírsavak 0,7 g); élelmi rost: 10,0 g, nátrium: 0,04 g

Power Track: szójafehérje izolátum, tejsavófehérje izolátum, kalcium kazeinát, természetazonos aroma, xantán gumi, édesítőszerek (szukralóz, aceszulfám-K), természetes színezék, L-glutamin, taurin, és vitaminkeverék )

100 g italpor: energia: 380 kcal; fehérje: 80,0 g; szénhidrát: 20,0 g (ebből rost 20,0 g, ebből cukor 0,0 g); zsír: 4,0 g

A jégkrém power trackből készült, mivel ez sokkal olcsóbb cucc, de simán lehet az U1 shake-ből is, mondjuk banános-csokisat. :) Ez lesz a következő.


Hozzávalók kb 6 jégkrémhez: 
1 dl tejszín (4 g ch)
2 dl tej (9,2 ch)
1 dl víz
50 g fehérjepor ( 10 g ch)

Összesen: 23,2 g ch (1 jégkrém: 3,8 g ch) /U1 shake-ből készítve: 3,2 g ch lett volna - 1 fél zacskóval ki lehet próbálni/

Este bekevertem és hűtőben hagytam éjszakára. Másnap reggel belekerült a fagyigépbe, keverte 15 percig, majd áttöltöttem a formákba (kimaradt 2 adagnyi, azt külön elfogyasztottuk) majd mélyhűtőbe tettem. (Emőke szerint ki is maradhat a fagyigép fázis, elég többször átturmixolni)

Forró víz alá tartottam ezt a 350 ft-os formát és ki is jött a jégkrém szépen, egyben. :)

Megcsócsálva ilyen:

10 megjegyzés:

Panna írta...

Milyen jópofa ez a jégkrém forma :)) a jégkrém pedig nagyon guszta, természetesen :))

Éva írta...

Nagyon guszta lett, van ilyen formám de még nem próbáltam ki! Egy a bibi fagyigépem viszont nincs!

nempiskóta írta...

Ezt (is) szívesen megkóstolnám!
nagyon guszta.

Emoke írta...

Panna: köszi! küldjek? :)

Bianka: köszi! :)

Éva: A jégkrémet én amúgyis jobban szeretem mint a fagyit. :) Egy csomó fagyihoz/jégkrémhez nem is kell a fagyigép, szóval fogj hozzá bátran!! :)

Emoke írta...

nempiskóta: :))) Köszi!

Panna írta...

Ma már ettem egy lidl-s jégkrémet, de holnapra küldhetsz egyet :)) Ebben a melegben jól fog esni :))

Blogkonyha írta...

Guszta a fagyi, jöhetne egy belőle! Azt még kérdezném, hogy ha szeretne az ember lánya pár kilót leadni, akkor mennyi ch ehet meg naponta? Könnyű fizikai munka, 2 gyerek, háztartás, egy pasi és két állat mellett??? Valahol olvastam nálad, hogy működik a dolog! Köszi, ha válaszolsz!

Emoke írta...

Illéskrisz: hát nem vagyok szakértője, meg nem is tudom már mit írtam, de elsőre orvosi kivizsgálást javaslok.

Nekem 180 g ch diéta volt előírva (kalóriát nem kellett számolnom) de mellé gyógyszeres kezelésben is részesültem. Fél évig működött a dolog, aztán váltani kellett. Ill. mindig váltani kell ha már nem működik, ezt a dietetikus is mondta.

Most Norbi-update diétán vagyok, vagyis azokat eszem, amit mostanság a blogon látsz, vagy az update fülön. Semmi egyebet. Ez működik. Se a 180 g ch, se a 150 g ch most nem jó nálam.
Kalóriát továbbra sem számolok, de lehet másnál azt is kell.

És mellé sportolok ezerrel.

Ha csak pár kilót szeretnél leadni, kerüld a cukrot/lisztet, hús mellé saláta, vacsorára próbálj olyat enni, amiben nincs ch vagy csak minimális (pl rágcsálj sajtot, egyél virslit paradicsommal (kenyér nélkül), saláta stb. 1 hét alatt simán lemegy 1-2 kg.

Nálam működött régen az, ha kimaradt a vacsora, de most nem tudok ilyet megcsinálni.

És sok víííz!!! Na meg türelem és ne akarj azonnal leadni 20 kg-t, hanem heti 1-et. :) Remélem tudtam segíteni.

Mrita írta...

Nagyon guszta! Kukkants be hozzám meglepetés vár!

Blogkonyha írta...

Köszönöm szépen! Kezdésnek elég sok infó. Igen, a heti 1-2 kg az a normális! Megpróbálkozom kihagyni a kenyeret, tésztát, krumplit...Egyenlőre ezzel nyitok, azután meglátjuk, tudok-e még szűkíteni...Köszi!!!