2011. július 15., péntek

Grillezett vadlazacfilé tejfölös mustáros szósszal - eredmények


Hozzávalók:

250 g vadlazacfilé (lidls-fagyasztott-dobozos-2 db-os 0,0 g ch)
bors
citrom leve
olívaolaj
175 g tejföl (5,6 g ch)
1 evőkanál mustár 

Összesen: 5,6 g ch :)))

A lazacot kiolvasztjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy citromot félbevágunk és rácsöpögtetünk annyi citromlevet, amennyit szeretnénk. Kevés olívaolajon vagy grillsütővel kisütjük.
A tejfölbe belekverünk egy kis sót, 1 evőkanál mustárt, kevés citromlevet...megkóstoljuk, hogy ízlik-e így, ha igen, akkor rátesszük a kisült lazacra és elfogyasztjuk.  

Eredmények
1 hónapja kiiktattam egy csomó szart az étrendemből és mások szerint ugyanennyi szart - ha nem többet - be is vittem az update-al. De én leszarom másnak a véleményét. Én sem szólok bele ki mivel eteti a gyerekét vagy épp saját magát stb. Ha ez nem egészséges, akkor az se az. Nálam EZ működik. Láthattátok mit ettem mostanság, még mindig nem tudom, hogy másnak ezzel mégis mi a gondja?! :)
És ahogy nézem tele van a kamra kurvasok felesleges, számomra már érdektelen dologgal.

Tehát, ami most hirtelen eszembe jut:
- 4 kg mínusz (ez a 180 g ch-diétával nem jött össze, csak egy ideig működött, fél év alatt -14 kg, ami könnyen jött, könnyen megy ugye)
- centikben nem tudom mennyi a változás, de csúsznak le rólam a ruhák, beleférek olyan nadrágomba, amibe 3 éve nem és van szóbeli visszajelzés is, legtöbbször a "hova fogyok már"
- nem vagyok már felpuffadva, se a hasam, se az arcom, bár tokám még van, de az 50 kg-san is volt
- semmi vércukor-/inzuliningadozás, ezáltal semmi balhé, nyugalom van, nem stresszelek feleslegesen, nem tud felidegesíteni senki és semmi se...ez még nekem is új
- nem szedem be a gyógyszereimet, amitől hasmenésem volt - csak a pajzsmirigyes gyógyszert szedem szeptemberig a következő kontrollig tuti (igaz 1-2 között volt múltkor az eredmény, ami tökéletes - előtte 3-4, ami szintén nem rossz, de nem is jó. Pont annyira szar, hogy egy csomó mindent felborítson.)
- nincs hasmenésem, jéééé pedig eszek norbi-terméket, de mértékkel. (fagyi, hamburger, kenyér, kakaóscsiga) Mondjuk ha ennék sárgabarackot innék rá langyos tejet, lehet összefosnám magam.
- nem vagyok fáradt, pörgök ezerrel
- napi 32 km biciklizés ugye ez van folyamatosan naponta munkába be és haza
- hazaérve még izzadtan, de bemelegedve réka alakreform dvd-ből amennyit bírok, vagy a napi 20 perc rékából szintén amennyit bírok lábsúllyal, szalaggal stb.
- napi 2-3 liter víz - muszáj, mert ha nem iszok eleget, rosszul levés van. Néha egy sör becsusszan :)
- a gyümölcs és a zöldség ch-ját nem igazán számolom. Erről én azt gondolom, hogy mértékkel fogyasztva bármit megehetek
- a cukor 90 %- ban már kiiktatva és helyettesítve van, liszt még használatban a mastermix-el keverve, ez jó nekem

És mindezek örömére úgy gondoltam egyszer ehetek én is lazacot. Nem is vittem túlzásokba, jó ez így nekem egyszerűen, ahogy készült és pont.
És ha végre sikerül kitennem ezt a régi képet a hűtőre, akkor ott lesz, addig meg itt meg előttem, a cél. :) 

(nővérem kisfiával, aki ma már 13 éves - gyors fejszámolás, ezen a képen kb 19 éves voltam, izmos , formás lábakkal :P)

És íme a 32. szülinapomon, 2 hónappal ezelőttről.


Igen, ez nem rövidnadrágos, de majd lesz olyan is, ha....és most kitartok, mert muszáj. És kár, hogy előbb nem jöttem rá, hogy nálam EZ működik. Így elég sok idő telt el... :( (ezt most csak én értem)

21 megjegyzés:

4Gyerek írta...

vadlazac? hmmm.
ebben a csomagolásban jöhet, Gesztnyétől rendeltem a levest. jól elleszek. feltéve ha ideérnek.

többi gondolat indító dumához meg csak annyit, hogy egy ex munkatársamnak volt egy baromi jó szövege: mindenkinek van egy köze, amihez senkinek semmi köze.
szal ha nálad müxik amit csinálsz, akkor hol a hiba? jó, hogy rájöttél. sajna én még csak elméletben keresem.
haverjaink (akik már 2 gyerekesen ismertek meg) teljesen padlót fogtak mikor meglátták az esküvői fotóinkat. szóval az a plusz bő 15 kg az marhára beszél a szemnek.
jövőre is lesz nyár, rövidgatya megvár. bár nem tudom az a 13 éves gatya még megvan-e.

Petra írta...

Ez a recept már megint tökéletes. Rajongóvá váltam. A fogyihoz kitartást :)

Dia és a konyha írta...

Nagyon ügyes vagy! Gratulálok az elért eredményeidhez és a receptekhez is. A fogyókúra fejben kezdődik, mert ugye az elszánás nagyon fontos hozzá. Ha ez meg van, akkor semmivel nem kell foglalkozni, hogy ki mit mond. További sok sikert!

Emoke írta...

4Gyerek: ez volt a dobozra írva :) Finom íze volt, rosszabbra számítottam. Próbálkoztam én is évekig...sajnoos évekig. A csak sport és majdnem diéta kevés volt, mert a pajzsmirigy gátolt és az inzulinrezisztencia is a fogyásban. :( Csak mire ez kiderült?!?! Na mindegy ez van. Meg van a nadrág, márkás, semmi baja... :)

Petra: köszönöm és kitartok, de legalábbis próbálkozom. :)

Dia: Köszönöm. :) Az oké hogy fejben dől el, csak ha mellé évek óta társult egy olyan betegség, amivel senki sem foglalkozott, (pl alacsony cukor) így kicsit nehezebb...De most jó úton vagyok, végre. :)

Bianka írta...

Gratulálok, nagyon ügyes vagy

Praliné Zsuzsi írta...

Emőke, nagyon-nagyon ügyes vagy, gratula!!!! Kitartunk mindketten, mert kemények vagyunk, mint a fagyott kutyaláb :DDDD

Emoke írta...

Bianka: köszönöm :)

Erinacea: Neked is nagyon köszi! Jaja, csináljuk, tartod bennem a lelket rendesen. :)

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon ügyes vagy.
Szerintem se foglalkozzál senkivel, ha működik, akkor minden rendben.
Mindenki azt eszik amit akar, a cél lebegjen a szemed előtt és el is fogod érni:-)))

Unknown írta...

Én már egy ideje tervezem hogy belekezdek az update-be (pár éve már sikerült ezzel fogynom, de visszajöttek a kilók), csak valami "bűnözés" mindig becsúszik. Sajnos nagyon édesszájú vagyok, és nem tudom elfelejteni, hogy mennyire finom egy somlói, vagy egy mézes krémes, hiába egészségesebb a korpovit keksz.:( Szóval nálam a cukros dolgok kiiktatása lenne a legnehezebb. Te nyírfacukrot használsz helyette? Persze sok sütit meg lehetne csinálni update lisztből is, csak hát fél kiló 900 Ft...
Gratulálok, és kitartás! Remélem, én is ilyen sikeres leszek!

Unknown írta...

Elfelejtettem kérdezni: használsz különlegesebb liszteket? Kukorica-, rizs-, köles-, zabpehely-, hajdinaliszt stb.
Illetve bulgurt, kuszkuszt, kölest, hajdinát? Nem tudom ezek mennyire illenek az update-be, a korábbi fogyásomkor még nem használtam ilyeneket, és nem tudom a kódjukat. Ha abból indulok ki, hogy a kukoricaliszt kukoricából készül, a kukorica meg azt hiszem kettes, akkor a kukoricaliszt is U2?

Emoke írta...

Gesztenye: köszi :)

Emoke írta...

Anna: először is azt tanácsolom, hogy orvosilag vizsgáltasd ki magad. Évekkel ezelőtt én is update-oztam, akkor is lement 1 hónap alatt 4 kg és nekem csak azért jött vissza, mert enyhén alultermel a pajzsmirigyem, és kiderült hogy azért alacsony a cukrom, mert enyhe inzulinrezisztenciám van/volt. Én ugyanis mint az első képen is látszik, így néztem ki, mindig. Ettem, sportoltam semmi baj. Aztán fogamzásgátló és minden felborult. A cukrommal senki nem törődött, azt mondták egyek naponta 5x. Aztán ez lett...meg egyszer egy 1,2-es cukor és akkor beszartam. Akkor derült ki, hogy a sporttal is ártottam magamnak. :( De a sztori hosszú.:)

Én megveszem a lisztet, mert felesben keverem a simával. Elég sokáig tudom használni. Ugyanis nem fél kg lisztből készítek mondjuk pogácsát, hanem akár elfelezem és aztán azt megint megfelezem a lisztekkel. Úgysem fogsz annyit megenni. Szóval így gazdaságos és azt mondom meg is éri.

A korpovit keksz nem egészséges. :) Nézd meg a ch-tartalmát. :)) Beugratós sztm.

Igen, nyírfacukrot is használok, az is jó drága. :( De inkább veszek ilyet, mint költsek gyógyszerekre és orvosokra. :( Megvettem ezt a zero-t és a nyírédest is. Ezeknek az édesítését még tanulom. Mellékíz van, de nem vészes.

Kuszkuszt szoktam enni köretként, vagy salátaként. Húshoz mindig saláta.

A ch-tartalmakat szoktam nézni, lisztnél is. A rizslisztben is ugyanannyi van 10 dkg-ban mint a simában. De biztos egészségesebb, nem ismerem. Bioboltokba nem sűrűn járok. :D Max tényleg annyi lehet, hogy ezek fokozatosan emelik a vércukorszinted, nem azonnal és nem leszel 10 perc múlva éhes.

Abból szoktam kiindulni, hogy naponta max 150-180 g ch-t ehetek meg, számolj és igen hamar összejön a sok kis hülyeségből. :) Kalóriát nem számolok, lehet kéne, de nekem a dietetikus azt mondta nem kell.

Én is édesszájú vagyok!! Szóval nehéz-nehéz. De remélem sikerül Neked is. :)

Mézesélet írta...

Nagyon jól hangzik a recept, biztos finom lehetett. Gratulálok az eredményeidhez, csak így tovább:)

Emoke írta...

Mézesélet: köszi neked is, a recepteket is!! :)

Barbi konyhája írta...

Oké szabin vagyok, de erre azért írok! Ügyes vagy nagyon, hogy ennyit leadtál, és mindenki azt a módszert válassza ami neki a legjobban fekszik és működik.
Pajzsmirigy ismerős, 2006-ban megműtöttek, mert a gyógyszer nem megoldás (Metothyrin), tönkreteszi a vérképző szerveket, a műtét után pedig úgy néz ki már hormonpótló sem kell! Ez egy nagyon fontos szervünk, ha ez nem működik hozza magával a többi komoly betegséget és az életünkkel játszunk! Nálam túlműködött, fogytam, fulladtam, állandóan fáradt voltam stb. Ma már jól vagyok!
A sok sz@r amit mások szerint megeszel, hát én úgy gondolom a norbis termékek aránylag jók, mi van azokkal akik energiaitallal küldik suliba a 10 éves gyereküket?
Vagy habcsók és chips a tízóraijuk? A szülők fele, ha nem több, már elnézést, de nem tanítja meg egészségesen táplálkozni, élni a gyerekét. Ne foglalkozz senkivel, nekem is mondták, hogy hová fogysz már, beteg vagy? közben 44-es ruhaméretem volt és a 172 cm-es magasságomhoz 80 kiló. Na én erre nem mondanám, hogy jó, vagy kevés! 62 kg-osan is én voltam a család kirívó husikája, hát akkor most mi van?
Én is eszem sz@rt pl. light cola-t mert eltelít és csökkenti az édesség utáni vágyamat, de csak ebéd után egy 2 dl-t.
Már írtam, de le a kalappal a 32 km-es teljesítményed előtt!!!
A sör meg még egészséges is mértékkel fogyasztva, a nyírfacukor nálam még mindig iszonyú hasgörcsöt okoz, de szoktatom magam, azt mondják a fokozat a lényeg. Na majd meglátjuk!
Örülök, hogy te is kitartasz így motiválsz engem is, és jó olvasni a bejegyzéseid!
Ez a lazac pedig nagyon bejönne nekem, mert imádom a halakat, a tálalás pedig profi!
További sok sikert és szép nyarat! :)))

Emoke írta...

Barbi: köszi! neked inkább privátban írok majd! :) A biciklizést már észre se veszem. Mindennap rácsodálkozik valaki a munkahelyen mikor mondom, hogy honnan tekerek. Nekem már nagyon természetes. :) Tessék pihenni, nyaralni!! :)

Panna írta...

Gratulálok! Nagyon ügyes vagy! Kitartást a további fogyáshoz és formálódáshoz a tornával :)) !! Remélem hamarosan felkerül az új fotód is a hűtőre!!

Turák Kinga írta...

a kitartás, elszántság nagyon fontos, a többi már csak adalék! Jó olvasni, ezt-azt merítek. Voltam vérvételen, a pajzsmirigy jó, most próbálok bejutni egy diabetológushoz, aztán majd kiderül, h akkor most mi a helyzet...
ezt a lazacot már nézegettem én is, de még nem szántam rá magam! :)

Lilla írta...

csak így tovább!
a bicikliért részemről is le a kalappal. nálam az felejtős, mert van némi gerincproblémám, ami amúgy nem okoz problémát, de ha biciklire pattanok, baromira fáj a hátam. és igazából nem is akarok bicajos lábat/vádlit. itt néhány km-es körzetben viszont baromi jó a roller, és tök más izmot mozgat meg mint a bicikli, elsősorban a feneket és a combot formálja (mintha mondjuk zorbát táncolnál jó sok hajlítás egymás után)
én most azt dokumentálom, mennyi cukrot fogyasztunk ketten egy hónap alatt. hát általam kristálycukorként elhasznált nagyon kevés van. étcsoki meg fehércsoki van még és fagyi/shake ebben a kánikulában.

Emoke írta...

Panna: köszi!! :)

Kinga: remélem hamarosan sikerül kivizsgálni téged és akkor belefoghatsz te is :)

Lilla: gyerekkorom óta nem is rolleroztam :) Ha pár km-re laknánk akkor elég esélyes lenne. Így marad bringa, amig nem lesz jeges-havas az út. Tényleg hozzászoktam már. Mondjuk most az utóbbi pár napban kaptam napszúrást, hiába volt rajtam a sisak. :(
Jó ötlet írni a (cukor)fogyasztást, sőt jó ötlet írni minden egyéb kiadást is. :) Köszönöm a bíztatást! :)

Szemi írta...

Jajj, ez a kaja irtó jól néz ki! Az elkészítése pedig egyszerű, a végeredmény meg nagyszerű. :) Tetszik ez a kombináció. :))
Ha legközelebb megyek a Lidl-be, megnézem magamnak én is ezt a lazacot közelebbről. :D

A fogyásodhoz és a kitartásodhoz gratulálok! Szerintem olyan nincs, hogy egy diéta mindenkinek jó legyen. Pont az a legnehezebb,hogy mindenki megtalálja azt, ami neki a legmegfelelőbb. Ha neked sikerült, akkor mással ne törődj.

Egyébként sok mindneben egy cipőben járunk, szintén IR és PM alulműködés, pedig 10 éve még durva túlműködésem volt. :(
Én is nyírfacukit használok, nekem nem okoz gondot szerencsére. Tény, hogy nem olcsó, de nem én meg nem cigizek, és egyéb káros szenvedélyem sincs, max. a napi 1-2 kávét nevezhetjük annak.Szóval úgy gondolom, hogy ez nekem belefér.
Sajnos a diétát az utóbbi időben én eléggé ellinkeskedtem, jövő héten megyek kontrollra, félek is az eredménytől. Tavaly januárban a 84 kg-ról 4 hónap alatt sikerült 72 kg-ra fogynom, de azóta ott vagyok megrekedve. Persze ha belehúznék a diétába és még mozognék is annyit mint te...
Mindenesetre kaptam tőled most egy kis löketet, hogy érdemes. Köszönöm.
Majd jövök gyakrabban recept ötletekért. :))