Közeledik a Valentin nap...brrrrrrr...már a hideg is kiráz. De sebaj... :) Alkotási kedv az van. Így készült el ez a szív is, csokiból! Hozzá csináltam
csokidíszt is. Az ötletet Varga Gábor Gourmandia c. könyvéből merítettem.
A művelet egyszerű, bár gyorsan kell dolgozni. :)
1. Vegyünk elő egy transzferfóliát (Tortissimo.hu), egy vonalzót, sniccert, vágópadot.
(természetesen elég egy vonalzó és egy olló is)
2. Vágjunk 10 db 10x2 cm-es csíkokat a transzferfóliából.
Majd egyesével épp csak mártsuk meg a fóliát a csokoládéban.
A felesleget spatulával húzzuk le (kb. 2 mm-es réteg legyen)
4. Gyorsan dolgozzunk, mert a csokoládé hamar dermed.
Amint elkezd sűrűsödni a csokoládé, a a fólia két végét ragasszuk össze és formázzuk csepp alakúra.
5. A kész cseppeket tegyük hűtőbe és várjuk meg míg megdermed (kb. 10-15 perc)
Utána húzzuk le a transzferfóliát és a minta átolvad a csokira.
Kicsit lecsökkentettem Nigella mennyiségét... :) Persze még így is érdemes duplázni a lenti mennyiséget, mert eteti magát. :)
/Praliné Zsuzsi is pillecukros mousse-t szokott használni bonbonokba/
20 g apróra darabolt pillecukor
40 g apróra tördelt tejcsokoládé
10 g vaj
7,5 ml langyos víz
75 ml előre behűtött habtejszín (lehet többet is beletenni, akkor habosabb lesz)
Egy lábasba tesszük a pillecukrot, csokit, vajat, vizet és kis lángon, figyelve arra, hogy ne égessük le, homogénre keverjük.
A tejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a csokoládékrémhez.
Beletöltjük a csokicseppekbe és miután megdermedt fogyasztható.