Hozzávalók (kb. 30 db):
12 dkg vaj
10 dkg barnacukor
1 tojás
fél tk vanília kivonat
10 dkg liszt
fél tk szódabikarbóna
fél tk fahéj
3-4 dkg kókusz
10 dkg aprószemű zabpehely
fél narancs héja
10 dkg csokoládé pasztilla
(vagy aszalt gyümölcs)
1 tojás
fél tk vanília kivonat
10 dkg liszt
fél tk szódabikarbóna
fél tk fahéj
3-4 dkg kókusz
10 dkg aprószemű zabpehely
fél narancs héja
10 dkg csokoládé pasztilla
(vagy aszalt gyümölcs)
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Tegyük egy keverőtálba a vajat, barna cukrot és keverjük jó habosra. Adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot.
Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, kókuszt, narancs héját és a zabpelyhet. Apránként adagoljuk a tojásos keverékhez. Legvégül adjuk hozzá a csokoládét is.
Kb. evőkanálnyi adagokból gyúrjunk golyókat és helyezzük a tepsire, helyet hagyva egymás között. Kicsit nyomogassuk le. Süssük kb. 10 percig. Amikor elkészült várjunk 1 percet és utána tegyük át a rácsra hűlni.