Az eredeti recept megtekinthető itt.
Hozzávalók 24 darabhoz:
500 g túró (18.5 g ch)
60 g búzadara (45 g ch)
2 db tojás
1 citrom héja
fél vanília rúd
10 g zero (10 g ch - ez el is hagyható, esetleg utólag a tejfölbe bele lehet keverni)
U1 mester morzsa
olaj
tejföl
Összesen: (a morzsát nem számoltam, mert nagyon minimálisat tettem rá) 68,5 g ch - 1 gombócban 2 g ch + morzsa + tejföl (legyen így mondjuk 3,5 g ch) ;)
A túrógombóc alapanyagait összekeverjük és a hűtőbe rakjuk kb. 20 percre. Az olajjal a kenyérmorzsát megpirítjuk és hagyjuk kihűlni. A vizet olajjal és sóval felrakjuk forralni. Közben gombócokat formázunk a masszából. Mikor felforrt a víz, beledobáljuk a gombócokat és addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére. Lecsöpögtetjük és a morzsába meghempergetjük.
9 megjegyzés:
Nagyon guszta. :)))
Mert túrógombócból nem lehet eleget/elégszer enni :O))
Jajjj annyira szeretem....!! És a tejfi a tetejéééén..
Jaj, de ennék én is, egy tányérral kérhetek? Imádom a gombócokat, de utálom készíteni. :(
Én is kérhetnék még, ha maradt belőle... Nagyon guszta!
Nagyon jól néznek ki, guszták!:))
Megkívántam, nagyon szépek lettek.
Emőke! Fantasztikus jól néz ki, a napokban volt nálunk is, de nem fényképeztem le.
Megkívántam:-)
Nagyon jók a receptek és a fotók, ma megfőzöm a túrógombócot. Régen ettünk, és én nagyon szeretem. Német Lászlóné, Angliából
Megjegyzés küldése