Nem én találtam fel a spanyol viaszt, de nekem az ötlet bonbonkészítés alkalmával jött.
(a formából kifolyt felesleges csokoládé jópofa mintákra dermed a sütőpapíron, melyről aztán egybe le lehet emelni)
Pontos mennyiségeket azért nem írok, mert függ, ki mennyi díszt szeretne készíteni. :)
Hozzávalók:
jó minőségű csokoládé
kristálycukor
papírtölcsér
sütőpapír
fogpiszkáló
1. A kristálycukrot rászórjuk a sütőpapírra. Fogpiszkálóval tetszőleges mintát rajzolunk bele.
2. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és papírtölcsérbe (vagy kis tasakba) adagoljuk. Nyomjuk a mintákba a csokoládét.
3. Fedjük be cukorral és várjuk meg míg megdermed (tehetjük hűtőbe is). Utána egy késsel szépen ki tudjuk emelni a cukorból.
Tipp:
- ha előre behűtünk egy tálcát és arra helyezzük a sütőpapírt, gyorsabb a dermedés
- papírtölcsér: sütőpapírból vágtam ki egy kisebb darab papírt, betekertem, végét behajtottam, így elég stabil maradt
- használhatunk színes cukrokat (Ázsia Bt-ben kapható) vagy vanília rúd kikapart magjával összekevert vaníliás cukrot..stb.stb.
Nagyon ötletes! Kipróbálom legközelebb, milyen jól mutatna egy világos krémmel bevont tortán! Köszi!
VálaszTörlésTortára dísznek is micsoda ötlet!!! De bizony, most feltaláltad a spanyol viaszt!! :))
VálaszTörlésTényleg nagyon vagányak:)
VálaszTörlésJuj de jó!!!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet :) Nagyon el tudnám képzelni valami klassz tortán :)
VálaszTörlésWOW! Ez aztán csúcs dísz! :)
VálaszTörlésHát ez csúúúcs szuper!!!! De széépek a kristálycukorral.... odavagyok!!! :)
VálaszTörlésnagyon klasszak!!!
VálaszTörlés