Oldalak

2011. április 2., szombat

Zsúrkenyér

Hmm, friss kenyér illatára ébredni...?! :)


A kenyér recept a szokásos dagasztás nélküli kenyerünk. A menet is szokásos, este bekavarja Bence, reggel kisüti. A macska + én a konyhában toporgunk és várjuk mikor lehet fogyasztani. :) Csak a forma más. :) /Van még szívecskés és csillagos is./

390 g BL80 búza kenyérliszt
1,5 teáskanál só
0,5 teáskanál porélesztő
3 dl langyos víz
2 teáskanál búzasikér

Az egészet egy tálban kézzel összekeverjük, lefedjük egy ronggyal és 12 órát pihentetni hagyjuk. 

A sütőformát kikenjük egy kis olívaolajjal, beletesszük a tésztát, lezárjuk a végét a formához tartozó kellékkel. Tegyünk egy tál vizet a sütőbe.
Kb. 30-40 percig sütjük kis lángon. Amint kihűlt a kenyér, kiszedjük a formából. 

Update: a formát itt vettem. ;)

13 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez a forma, milyen guszta lett így a kenyér!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a beszerzési forrást! Nagyon gusztusos a kenyér! Lehet, hogy rosszevő 5 évesemnek be kellene vezetni

    VálaszTörlés
  3. Szuper ez a forma, én régebben kalácsot láttam, ami ebben készült, azóta pályázok rá.
    Köszi a forrást!!

    VálaszTörlés
  4. Mónika: biztos tetszene 5 évesnek :) De még azt mondom nekem is jobban esett így, mint egy sima szelet kenyér.

    Citromhab: :) Bence is mondta, hogy kalácsot is lehetne benne készíteni. :)) Kellene egy jó kalács recept. ;)

    VálaszTörlés
  5. Juj nagyon guszta, valóban kalács jé el is készítem :)

    VálaszTörlés
  6. Emőke!
    Fantasztikus jól néz ki:-)
    Már láttam ilyen formát, nagyon jó ötlet.
    Nem ragad bele a kenyér, simán kijön?
    A képet a fénykép-box-al készült?
    Nagyon jó a kép:-)

    VálaszTörlés
  7. nem kis pálya, bagett helyett partikenyér :) szuper jó. nekem reggel a 3-ból egy bagett beragadt...de kipiszkáltam :)

    VálaszTörlés
  8. Gesztenye: Ahol kimaradt az olaj, ott picit beragadt, de kipiszkáltam ügyesen. :) Túltölteni sem szabad, mert akkor kifolyik, bár az a rész is megsült szépen :D - Igen a fotósátorban készült! :D

    Beastie: :D Nehéz döntés volt melyik legyen. :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon ötletes! Hát igen nincs is jobb a friss kenyér illatánál! Főleg arra ébredni!

    VálaszTörlés
  10. Lehet, hogy buta kérdés, de: minek kell a tál víz a sütőbe? És csak úgy a formák mellé? :$

    VálaszTörlés
  11. Mendemonda: párásítja a sütőt. A tészta kevésbé szárad ki és jobban át tud sülni. (alulra szoktam betenni a rács alá. A formát pedig a rácsra.)

    VálaszTörlés