Oldalak

2011. május 28., szombat

Kuszkusz saláta

Először de nem utoljára ettünk kuszkuszt. Ez egész jó.


Hozzávalók:
250 g kuszkusz
500 ml húsleves alaplé
125 g feta sajt
1 kisebb (nem spanyol) uborka
fél fej lilahagyma
olívaolaj
olajbogyó
paradicsom
fokhagymapor
mozzarella
bazsalikom

Forrásban lévő vízben feloldunk egy darab húsleveskockát. Ráöntjük a kuszkuszra és lefedve kb. 10 percig állni hagyjuk, majd jól átkeverjük.
Tetszőleges zöldségekkel variálhatjuk. Érdemes egy pici olívaolajjal is meglocsolni. Néhány óra alatt összeérleljük.
Én egytálételként fogyasztottam, de köretnek is tökéletes.

Bence így ette, csevapcsicsával.

Off: mivel a macskaszart én takarítom, érthető okokból nem kívántam a saláta mellé. :)

5 megjegyzés:

  1. Egyszer ettem kuszkuszt, nagyon ízlett. Én simán köretként kóstoltam, de így még jobb lehet!

    VálaszTörlés
  2. Én még sosem ettem kuszkuszt, de jól hangzik.

    VálaszTörlés
  3. :-))))
    (ez a macskaszar miatt)

    VálaszTörlés
  4. Ez kettő főnek elég? Mert ha csak 2 fős akkor ebből dupla adagot kell csinálnom :)))
    A

    VálaszTörlés
  5. Ancsi: neeem, elég lesz ez nektek bőven. :D Szerintem legalábbis.

    VálaszTörlés